Share
900.000  de euro, valoarea pagubelor produse de inundații în Maramureș

900.000 de euro, valoarea pagubelor produse de inundații în Maramureș

Fenomenele meteorologice periculoase produse în Maramureș au afectat localitățile: Oarța de Jos, Bicaz, Groșii Țibleșului, Cernești, Remetea Chioarului, Cupșeni, Șomcuta Mare, Săcălășeni, Suciu de Sus, Copalnic Mănăștur, Mireșu Mare, Borșa, Dragomirești, Poienile Izei, Bârsana, Petrova.

Au fost inundate și spălate: 9,7 km de drumuri județene ● 19,1 km de drumuri comunale ● 55,2 km de străzi și ulițe ● 8 km de drum agricol ● 52,02 ha de teren agricol (culturi de porumb, cartofi etc) ● 2,45 ha de pășuni și fânețe. Șuvoaiele de apă revărsate au colmatat 33 de fântâni.

Torenții de pe versanți au distrus patru podețe  și au avariat  –  prin colmatare cu material lemnos, aluviuni și piatră, care au îngustat secțiunea de scurgere a apei) două poduri și 50 de podețe. Viiturile au afectat o anexă gospodărească, parcarea Mănăstirii Bârsana și gardul de la școala veche din Oarța de Sus

Până în prezent, estimarea pagubelor produse de inundații în județul Maramureș trece de 3.960 000 lei (aproape 900.000 de euro).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu