Share
3000 de credincioși la hramul bisericii din Rozavlea (GALERIE FOTO)

3000 de credincioși la hramul bisericii din Rozavlea (GALERIE FOTO)

Biserica din Rozavlea, care a fost târnosită în 1971 de multregretatul Justinian, are hramul ”Naşterea Maicii Domnului”. Sâmbătă, 8 septembrie, peste 3000 de credincioși au participat la hram; printreei, unii veniți cu procesiunile din Şieu și Leordina,  precum și maici de la mănăstirile din protopopiat şi din Bistriţa-Năsăud.  De 24 de ani de când este ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, PS Părinte Episcop Iustin nu a lipsit în niciun an de la sărbătoarea hramului bisericii din satul natal, acesta fiind cel mai lung şi statornic hram de biserică din toată Eparhia Maramureşului şi Sătmarului, alături de cel al mănăstirii Rohia. Așa că, și în acest an,  a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească.

„Noi iubim atât de mult pe Maica Domnului şi o considerăm atât de apropiată de noi, încât o numim toţi Mamă şi spunem atât de simplu, de dulce şi de plin de iubire: Am venit, Măicuţă, să te mai vedem/ Şi să-ţi spunem dorul pe care-l avem. Adică, am venit acasă, am venit în familie” – a spus PS Părinte Iustin în cuvântul său de învățătură.

După Sfânta Liturghie, PS Părinte Episcop Iustin a binecuvântat casa parohială, recent reamenajată, şi Sala Socială „Patriarhul Justinian şi Pr. Dr. Vasile Ţiplea”, care a fost extinsă cu un tronson important, pentru a deveni mai funcţională.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu