Share
Pericol pe șosele. Jumătate dintre mașinile verificate prezintă neconformități

Pericol pe șosele. Jumătate dintre mașinile verificate prezintă neconformități

Rezultat șocant în urma controalelor făcute de Registrul Auto Român (RAR) anul trecut, în Maramureș. Peste jumătate dintre mașinile verificate prezentau neconformități tehnice. Astfel, din cele 1.777 de vehicule verificate, 53,29% aveau diferite neconformități, tehnice sau legate de acte, iar 219, adică 12,32% erau adevărate pericole pe șosea, prezentând pericol iminent de accident.

Potrivit RAR Maramureș, 11,31% dintre mașinile verificate în cursul anului trecut prezentau probleme legate de poluare, 2,03 aveau probleme de identificare, 3,49 aveau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP). Aceștia aveau un certificat fals, sau unul expirat.

De asemenea, în controalele efectuate cu Poliția Rutieră s-au aplicat 677 amenzi contravenționale și au fost ridicate 603 certificate de înmatriculare.

Certificatul de înmatriculare se reține în astfelde cazuri și pentru a-l redobândi e nevoie de efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanța RAR.

De menționat este că reprezentanții RAR și Poliția opresc în trafic doar autovehiculele care sunt susceptibile de a avea defecțiuni. Astfel, nu se poate spune că aceste cifre sunt reprezentative pentru parcul auto din România.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu