Share
Familie preoțească greu încercată: Preoții din zona Lăpuș s-au implicat în finisarea casei particulare a acesteia (FOTO)

Familie preoțească greu încercată: Preoții din zona Lăpuș s-au implicat în finisarea casei particulare a acesteia (FOTO)

Unul dintre preoții jertfelnici și conștiincioși ai Protopopiatului Ortodox Lăpuș trece printr-o grea încercare.

Este vorba despre părintele Romulus Costinar de la Parohia Ortodoxă Cavnic Rotunda, în vârstă de doar 43 de ani. Acesta a suferit în februarie 2020 un accident vascular în urma căruia a suferit o paralizie și pierderea capacității de vorbire. În ciuda eforturilor considerabile depuse pentru recuperare, părintele s-a pensionat, nereușind să se refacă la limita necesară îndeplinirii slujirii preoțești.

Cu binecuvântarea și îndrumarea Preasfințitului Părinte Iustin, preoții din cadrul Protopopiatului Ortodox Lăpuș s-au solidarizat și s-au implicat în finisarea casei particulare (montarea instalațiilor electrice, termice etc. și înlocuirea acoperișului ș.a.) în care urmează să se mute părintele împreună cu soția și cei trei copii. Pentru realizarea acestora este nevoie de aproximativ 15.000 de euro.

Cei care doresc să ajute la finalizarea lucrărilor pot să facă donații în contul RO45BRDE250SV10306102500 – Protopopiatul Ortodox Lăpuș sau în numerar la sediul de pe str. Țibleșului nr. 22, Târgu Lăpuș, informează preotul protopop Florin Stan.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu