Share
Elevii Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie

Elevii Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, vizită la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare (director, profesor Caltea Amalia Mariana) sunt implicați și în acest an școlar în proiectul SNAC – ”De la suflet la suflet”.

În prima etapă a proiectului, elevii și părinții au donat cu generozitate fructe și legume proaspete ce au fost distribuite instituțiilor partenere din proiect.

În următoarea etapă a proiectului, elevii din clasele primare și gimnaziale au creat cu pricepere și îndemânare decorațiuni și ornamente originale pe care le-au pus la vânzare, într-o atmosferă festivă și plină de bucurie, în cadrul unui târg caritabil de Crăciun organizat de cadrele didactice din școală. Fondurile obținute din vânzarea produselor și donațiile au fost  direcționate către achiziționarea de obiecte de primă necesitate pentru beneficiarii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie.

Seniorii au fost vizitați de elevii din clasele a III-a B (profesor învățământ primar Farcaș Mihaela Ioana ) și a VII-a B (profesor diriginte Bandi Monika ), care, cu multă emoție în suflete, au colindat și au înmânat cadourile atent alese, cumpărate cu mult drag din banii strânși în cadrul Târgului de Crăciun, organizat de cadrele didactice și de elevii școlii.

Gestul tuturor celor implicați a adus zâmbete și emoții sincere bătrânilor, oferindu-le momente de bucurie și confort în această perioadă specială a anului. Întreaga inițiativă demonstrează nu doar generozitatea elevilor acestei școli, ci și capacitatea lor de a înțelege importanța comunității și a împărtăși bucuria sărbătorilor cu cei care au nevoie de sprijin și afecțiune.

Un aspect notabil al acestei povești de generozitate a fost parteneriatul solid și implicarea activă a părinților. Aceștia au fost nu doar susținători, ci parteneri generoși în proiect, contribuind la succesul inițiativei prin donații și implicare directă. Astfel, comunitatea Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare a devenit un exemplu elocvent de colaborare între elevi, cadre didactice și părinți în beneficiul celor mai vârstnici din comunitate, informează prof. diriginte Bandi Monika și prof. învățământ primar Farcaș Mihaela Ioana.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu