Share
După un mare necaz: Casa familiei Rus din Groși prinde contur

După un mare necaz: Casa familiei Rus din Groși prinde contur

Un incendiu devastator a avut loc în 17 octombrie, în localitatea Groși. Flăcările au cuprins acoperișul unei case, făcându-l scrum, acum, în pragul sezonului rece. Cauza ar fi fost coșul de fum neprotejat și materialele combustibile din acoperiș.

Tavanul s-a prăvălit efectiv peste bunurile din casă. În casa respectivă locuiau patru minori. Adolescenta în vârstă de 17 ani este cea mai mare și ea este cea care are grijă în mare parte de frățiorii ei. Tatăl are grijă de o mătușă, în Satul Nou de Sus. Acum, și adolescenta care ține loc de mamă fraților ei, dar și aceștia, s-au relocat la Satu Nou de Sus până când casa în care locuiau va redeveni locuibilă. Autoritățile fac eforturi ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, iar pe rețelele de socializare a fost lansat și un apel umanitar.

În urma demolării tavanelor, scoaterea grinzilor și cornilor existenți, s-a constatat că structura pereților este grav deterioarată, prin urmare s-a luat decizia de a se demola și pereții. Acum, la o lună de la cele întâmplate, casa familiei Rus din Groși prinde contur.

„Azi, 03.11.2023, s-a turnat placa pe care urmează să fie construită case familiei Rus. Pe această cale, administrația primăriei Groși mulțumește și felicită echipa de voluntari care s-a mobilizat exemplar pentru această lucrare. Echipa de voluntari a fost formată din: Bila Felician, Pop Petre, Fekete Gavril, Bude Ioan, Rus Gheorghe, Rus Ioan și Rus Nelu. De asemenea, dorim să le mulțumim și celor care au oferit câte o masă echipei de lucru și celor care s-au ocupat de racordarea rețelei electrice și de apă”, se precizează pe pagina comunei Groși.

Alte postări recente cu privire la lucrări sunt acestea:

„Casa familiei Rus prinde contur, săptămâna aceasta au fost ridicați pereții și acoperișul casei. Mulțumim firmei care a oferit structura noii casei, de asemenea mulțumim mult voluntarilor care au ajutat la clădirea casei!

Dorim să aducem mulțumiri alese consăteanului nostru Drozman Valentin și fabricii de termopane de la Seini, pentru donarea și montarea geamurilor și ușii de la intrarea în casa familiei Rus. Doamne ajută!”.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor o pot face astfel:

  • Donație la sediul primăriei Comunei Groși
  • Online în contul bancar:
    Titular cont: ASOCIATIA UNITI PENTRU COMUNITATE;
    IBAN: RO85BTRLRONCRT0672251001;
    Banca: Transilvania;
    Moneda: RON.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să sunați la numărul de telefon:

0743688978 – Spătar Viorel, asistent social;
0749637194 – Pop Paul, consilier primar.

Citește și

Un apel la solidaritate în comunitatea maramureșeană: O familie are nevoie de ajutorul nostru; În pragul iernii le-a ars casa din localitatea Groși


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu