Share
De ce ajutăm doar în pragul sărbătorilor?

De ce ajutăm doar în pragul sărbătorilor?

Dacă empatizăm cu cei din jur, dacă ne permitem financiar, dacă nu ne-a acaparat microbul indiferenței, atunci de ce nu putem fi buni și generoși pe tot parcursul anului?

Inima noastră nu e setată pentru a dărui doar în anumite zile. Nu suntem perfecți, nu trăim într-o lume perfectă, dar funcționăm ca specie umană, alimentați de iubire, de generozitate. Ea, iubirea, este cel mai prețios dar pe care-l putem oferi celor din jur, de cum deschidem ochii. Pe lângă iubire, oricine și-ar permite să ofere un pachețel cu mâncare unui om al străzii sau ceva de îmbrăcat din dulapurile neîncăpătoare care abundă în lucruri nefolosite de mult timp.

Un ajutor prețios sunt și cei 3,5% din impozitul pe venit al fiecărui salariat, care poate decide dacă dorește ca acea sumă să intre în buzunarul statului sau pentru a face viața mai ușoară persoanelor cu nevoi speciale.

Dăruirea necondiționată nu ține de timp, limite și trăiri. Prin actul de dăruire vom dobândi fericire și împlinire sufletească din zâmbetul și ochii calzi ai celui care a primit de la noi.

Să ne gândim de două ori cui și ce donăm, ca acest gest să conteze cu adevărat. Și să ne amintim că oamenii care nu știu să dăruiască, sunt saraci, oricât de bogați ar fi!

 Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu