Share
Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite la Mănăstirea Chiuzbaia

Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite la Mănăstirea Chiuzbaia

Joi, 11 aprilie, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Chiuzbaia, Protopopiatul Baia Mare, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte sfințite în sobor de preoți.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Adrian Dobreanu – parohul bisericii din Săcălășeni, Pr. Bogdan Ciocotișan – parohul bisericii din Dumbrăvița, Pr. Alin Erdei – parohul bisericii din Șindrești și Pr. Mihail Andrei Bud – parohul bisericii din Chiuzbaia. Răspunsurile la strană au fost oferite de preacuviosul părinte stareț, protosinghelul Varlaam și de teologul Petrică Ilieș – cântărețul parohiei Dumbrăvița.

Slujirea a fost prilejuită de cinstirea Sfântului Mucenic Sava de la Buzău – unul dintre sfinții care a trăit pe teritoriul țării noastre, făcând cinste prin martiriul său cetei creștinilor, dar și de faptul că Mănăstirea Chiuzbaia, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, găzduiește de peste 10 ani tradiționala tabără de vară cu tinerii din Protopopiatul Ortodox Baia Mare.

De asemenea, amintim faptul că prin implicarea Asociației Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare – ATOP BM, dar și a unor parohii, în vara acestui an se va desfășura această tabără, unde vor avea loc mai multe activități interactive, precum: competiții sportive, rugăciuni, jocuri, atelier de creație, foc de tabără și alte surprize.

Foto: Petru Ilieș, teolog

Citește și

Mănăstirea Chiuzbaia, o „adevărată redută a credinței”: Lăcașul sfânt care a aprins dorința credincioșilor de rugăciune, prin misiunea sa esențială


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu