Share
PS Iustin: „Mântuitorul se identifică cu sfinții mucenici care au murit în chip martiric în numele Lui, așa cum și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a murit pe Cruce” (FOTO)

PS Iustin: „Mântuitorul se identifică cu sfinții mucenici care au murit în chip martiric în numele Lui, așa cum și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a murit pe Cruce” (FOTO)

Luni, 26 octombrie, cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Baia Mare.

Soborul slujitor a fost alcătuit din Arhim. Dr. Casian Filip, consilier eparhial social-filantropic şi misionar şi eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Adrian Morar, referent în cadrul sectorului social, Pr. Viorel Porumb din Parohia Năpradea, Protopopiatul Jibou, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Arhid. Ionuţ Todorca, secretar eparhial cultural și Arhid. Dr. Nifon Motogna, administratorul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghe Cristian Porumb, care a fost numit pe seama Parohiei „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, Sighet IV, Valea Hotarului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Iustin a făcut referire la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, „un sfânt cu viață scurtă, dar una pilduitoare și mărturisitoare, pe care și-a încheiat-o în chip martiric, mărturisind pe Hristos până la sfârșitul vieții lui și cu prețul vieții lui. De aceea, martirii sau mucenicii, sunt cei mai iubiți dintre Sfinții lui Dumnezeu”, a precizat Preasfinția Sa.

„Mântuitorul se identifică cu sfinții mucenici care au murit în chip martiric în numele Lui, așa cum și Mântuitorul nostru Iisus Hristos a murit pe Cruce, martiric, vărsându-și sângele Său dumnezeiesc pentru întreg neamul omenesc”, a mai spus Episcopul, potrivit  Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu