Share
Miza este pe dezvoltare: Aeroportul Internațional Maramureș, anunț important cu privire la obiectivele prioritare, în anul 2023! Care sunt țintele!

Miza este pe dezvoltare: Aeroportul Internațional Maramureș, anunț important cu privire la obiectivele prioritare, în anul 2023! Care sunt țintele!

Miza este pe dezvoltare: Aeroportul Internațional Maramureș, anunț important cu privire la obiectivele prioritare, în anul 2023! Care sunt țintele!

Anul 2022 reprezintă anul cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat în istoria Aeroportului Internațional Maramureș, peste 76 000 de pasageri, arată reprezentanții aerogării băimărene. Traficul de pe aeroport a evoluat pozitiv din 2018, ca o continuare a trendului dupa redeschiderea aeroportului, chiar în perioade în care industria de profil a suferit pierderi mari datorate pandemiei.

Pe lângă compania aeriană TAROM care a operat zboruri regulate dinspre București la Baia Mare cu o frecvență de cinci zboruri săptămânale respectiv 6 pe săptămână din luna octombrie, compania HiSky a zburat spre Paris Beauvais cu o frecvență de doua zboruri săptămânale. Zborurile către și dinspre Paris au un program ideal, joia și duminica, pentru facilitarea vizitelor de tip City Break cât și VFR (vizitarea rudelor și prietenilor). Pe pagina oficială a companiei HiSky s-a pus în vânzare, pentru perioada de vară 2023, și o a treia frecvență pe săptămâna, marțea. „Noi destinații vor fi adăugate la portofoliul zborurilor de pe Aeroportul Maramureș, și anume Munchen, Roma și Londra. De asemenea, compania AirConnect a anunțat operarea rutei Baia Mare- București, începând cu luna martie 2023. Destinațiile charter ale anului 2023 vor fi Antalya, cu o frecvență de patru zboruri săptămânale, Creta și Hurghada cu o frecvență de un zbor pe săptămână. În continuarea trendului și cu ajutorul noilor destinații, preconizam o creștere cu peste 30% a numarului de pasageri care vor utiliza Aeroportul Internațional Maramureș ca punct de plecare sau tranzit în 2023”, arată reprezentanții aerogării băimărene, cu mențiunea că lista poate suferi modificări în funcție de gradul de încărcare.

Cele două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, și anume: ”Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și ”Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice” au fost semnate la sfârșitul lunii noiembrie 2022. Prin atragerea a peste 50 de milioane de euro din fonduri nerambursabile, Aeroportul Internațional Maramureș continuă procesul de dezvoltare având ca obiectiv îndeplinirea celor mai înalte standarde de calitate si viteză de procesare, elemente necesare pentru o dezvoltare sustenabilă. Atât companiile aeriene cât și pasagerii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru ca Aeroportul Internațional Maramureș să fie o poartă de intrare în Maramureș, element cheie in dezvoltarea județului, atât economic cât și turistic. În acest sens, a fost expropiată o suprafață de 7,7 ha pe care va fi amenajată și o parcare pentru autoturisme (450 locuri), o zonă de parcare microbuze (10 locuri), o zonă de parcare autocare (8 locuri), o zonă parcare VIP și business, o zonă pentru staționarea taxiurilor și o zonă pentru pentru transportul public în comun. „Județul Maramureș este o zona de dezvoltare turistică în creștere, Aeroportul Maramureș reprezentând un factor cheie în îndeplinirea acestui obiectiv, de dezvoltare turistică a regiunii. Prin proiectele de dezvoltare deja realizate, dar și datorită celor în curs de dezvoltare, Aeroportul Maramureș (BAY) îndeplinește condițiile necesare de operare de nivelul mediu curier, satisfăcând nevoile companiilor aeriene și oferind pasagerilor o experiență cât mai plăcută în Maramureș”, mai arată reprezentanții aerogării băimărene.

Anul 2023 este un an plin de provocari. Obiectivele majore sunt:
*Introducere a trei noi destinații externe
– Roma (2/sapt)
– Munchen (2/sapt)
*Reluarea cursei de Londra (2/sapt)
*Achizitionarea echipamentelor de securitate si utilaje pentru cresterea sigurantei pasagerilor (Proiect pe fonduri europene – POIM)
*Construirea unei noi remiza PSI si refacerea si amenajarea drumului perimetral al aeroportului (Proiect pe fonduri europene – POIM)
*Terminalul nou de pasageri – finalizare procedura licitatie, demarare proiectare si executie
*Amenajare acces pista si zona control
*Accesare fonduri europene pentru panouri fotovoltaice – reducerea costurilor de intretinere aeroport.

C.Ț.

Foto – Daniel Balaj, Grafice – Aeroportul Internațional Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu