Share
De când ar urma să se interzică vânzarea pungilor din plastic

De când ar urma să se interzică vânzarea pungilor din plastic

Senatorii au votat, recent, un proiect de lege care prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner, deputații urmând să dea votul final, relatează mediafax.ro.

”Proiectul interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2019, se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională”, se arată în raportul proiectului de lege. Proiectul inițiat de Guvern transpune o directivă europeană.

În urma examinării proiectului de lege, membrii comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților au hotărât să propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege.

Sursa foto: solutiidemediu.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu