Teodora Tomoiagă din Moisei, despre obiceiuri vechi și meșteșuguri din Maramureșul istoric - 2 ore în urmă
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova - 2 ore în urmă
Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare - 2 ore în urmă
L-ați văzut? Un minor de 17 ani a plecat de acasă și e de negăsit - 2 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți - 2 ore în urmă
Patru aparate de tip drug test vor fi achizițonate în Maramureș - 7 ore în urmă
PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare - 7 ore în urmă
Elevii maramureșeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională au fost premiați - 8 ore în urmă
Autoclava Magic Kukta de la butoaieinox.ro s-a bucurat de o atenție deosebită la Ziua Recoltei de la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, vineri, 29 septembrie - în urmă
La finalul lunii mai: 2,03% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Maramureș
La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș erau înregistrați 4.032 șomeri (din care, 1.968 femei), rata șomajului fiind de 2,03%.
Comparativ cu luna anterioară, aprilie 2021, când rata șomajului a fost de 2,08%, în luna curentă, acest indicator a avut o scădere cu 0,05 pp.
Din totalul celor 4.032 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Maramureș, 1.678 sunt beneficiari de îndemnizaţie de şomaj și 2.354 sunt înregistrați ca și șomeri neîndemnizați. Din șomerii care beneficiază de îndemnizație de șomaj, 1.540 de șomeri provin din muncă și 138 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ. În funcție de mediul de rezidenţă, 2.132 șomeri provin din mediul urban și 1.900 șomeri sunt din mediul rural.
Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M. Maramureș (26%), urmat de cei cu studii primare (24%) și șomerii cu studii gimnaziale (22%). Șomerii cu studii profesionale reprezintă 17% iar cei cu studii superioare 8 %, în totalul șomerilor înregistrați.
Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.761 persoane sunt mediu ocupabile, 1.327 greu ocupabile, 704 foarte greu ocupabile, și 240 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre – transmite AJOFM Maramureș.