Share
Un an gratuit de studiu într-un liceu american, accesibil și adolescenților maramureșeni

Un an gratuit de studiu într-un liceu american, accesibil și adolescenților maramureșeni

Un an gratuit de studiu într-un liceu american, accesibil și adolescenților maramureșeni

Și adolescenții maramureșeni au șansa de a studia gratuit un an într-un liceu american, prin programul FLEX 2020-2021, derulat de Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Este vorba de un program de schimb de experiență, finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului SUA și derulat în colaborare de  Ambasada SUA în România, Consiliile Americane pentru Educație Internațională și  Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Programul oferă liceenilor posibilitatea de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului școlar 2020-2021, având toate costurile acoperite. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut și echivalat.

Anul trecut, 35 de liceeni români din mai multe județe ale țării  (trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilități, căci programul se adresează și unor astfel de persoane) au fost selectați în program, dar printre ei nu s-a regăsit niciun maramureșean. Poate va fi cu noroc în acest an.

Criterii de eligibilitate. Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

  • au cetățenie română;
  • sunt născuți între 15 iulie 2002 și 15 iulie 2005;
  • în prezent sunt în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază engleza în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Aplicațiile se depun on-line aici1, până pe 17 octombrie 2019.  Informații complete despre program sunt disponibile la  aici2 sau pot fii solicitate la adresa de email de aici 3.

 

Lasă un comentariu