Share
Sindicatul Liber din Învățământ, pichetare în Maramureș

Sindicatul Liber din Învățământ, pichetare în Maramureș

Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) se alătură valului de proteste din țară declanșat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și anunță pichetarea în data de 24 martie, de la ora 14.00, a Instituției Prefectului Județului Maramureș.

Este cea de a treia acțiune de protest pe care SLI MM o organizează în județ în mai puțin de un an și jumătate. La acestea se adaugă și participarea membrilor SLI MM la acțiunile de protest organizate de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ în București.

”Una dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă toți salariații din învățământ (personal didactic, didactic auxiliar, funcții de conducere și nedidactic) este cea legată de salarizare”, transmite prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Prin acțiunea de protest de mâine, SLI MM îşi exprimă, de asemenea, nemulţumirea faţă de nerezolvarea problemelor salariale ale personalului nedidactic, cerinţa fiind aceea ca salariile acestei categorii profesionale să fie actualizate conform Legii 153/ 2017.

”Reamintim faptul că aceşti salariaţi au venituri, în medie, de aproximativ 2.000 de lei lunar. Este greu de înţeles de ce Guvernul României amână rezolvarea acestei probleme, având în vedere că impactul bugetar este nesemnificativ”, punctează prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

În cazul în care solicitările vor rămâne fără rezolvare, sindicaliștii vor continua protestele.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu