Share
Și dascălii maramureșeni  boicotează simularea examenului de evaluare naţională

Și dascălii maramureșeni boicotează simularea examenului de evaluare naţională

Dascălii din peste 70% dintre unitățile de învățământ din Maramureș au decis boicotarea simulării examenului de evaluare naţională,  care are loc în perioada 5-7 martie 2018. ”Din cele 168 de unități cu personalitate juridică existente în județ, la referendumul trimis de peste o săptămână în teritoriu ne-au răspuns reprezentanții din 120 de școli.  Acești colegi au optat pentru a nu participa la aceste simulări. O situație exactă va fi cunoscută în cursul acestei zile, pentru că în unitățile de învățământ sunt și nemembri de sindicat sau persoane care nu au semnat pentru referendum” – a precizat Ioana Petreuș, președintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureș. Absența unui răspuns al Ministerului Educației cu privire la problemele semnalate de sindicaliștii din învățământ cu mai multe săptămâni în urmă a sta la baza deciziei luate, despre care a anunțat Inspectoratul Școlar Județean.

”Solicitările angajaților din învățământ sunt: soluționarea problemelor privind reîncadrarea personalului didactic, conform noii Legi a salarizării, majorarea salariilor de la 1 martie să se aplice și personalului nedidactic, să nu fie condiționată de comasări de școli și  diponibilizări. Dorim, de asemenea, rezolvarea modului de calcul al sporurilor și rediscutarea grilei de salarizare”.

Sindicaliștii spun că, în programul de guvernare, învățământul a fost declarat prioritate națională. Cu toate acestea, cadrele didactice se situează acum în pătrimea inferioară a grilei de salarizare. ”În 2022 salariile profesorilor vor ajunge la nivelul salariului unei femei de serviciu sau al unui șofer din administrație. Despre investiții ce să mai vorbim, în condițiile în care 30% dintre unitățile de învățământ din țară au încă toaleta în curte” – spune Ioana Petreuș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu