Share
Profesorii de franceză din Maramureș au lansat revista „Paroles de profs”

Profesorii de franceză din Maramureș au lansat revista „Paroles de profs”

Zilele trecute a avut loc lansarea primului număr al revistei „Paroles de profs” – editată de Filiala Maramureș a Asociației Române a Profesorilor Francofoni.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Bibliotecii Centrului Universitar Nord Baia Mare.

Revista, apărută la editura Maria Montessori a Casei Corpului Didactic Maramureș, este realizată în condiții grafice de excepție, cu un conținut bogat, cu teme de interes pentru profesorii de limba franceză, și nu numai. Ea este rodul muncii unei echipe formate din Rodica Mone, Camelia Muraru, Ramona Astalâș și Mihaela Cuciureanu.

„De ce a fost nevoie de această revistă? Pentru că avem lucruri importante de spus, pentru că suntem credibili și pentru că ne hrănim din bucuria de a împărtăși” – a afirmat prof. Rodica Mone.

Pentru Revista de Cultură „Nord Literar” întâlnirea cu profesorii francofoni a fost un prilej de evocare a importanței colaborării oamenilor care cred în forța cuvântului, în rolul educației și al culturii.

„În acest prezent alert, în care zilnic suntem nevoiți să facem față asaltului mediocrității, rolul intelectualilor, al dascălilor, al modelelor umane, al oamenilor care pot împrăștia lumina cunoașterii în jurul lor este esențial” – a afirmat managerul „Nord Literar”, Dana Buzura-Gagniuc.

Profesorii au primit cu bucurie invitația de a colabora cu traduceri la Revista de Cultură „Nord Literar”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu