Share
Performanță atinsă de șincaiști și lucaciști la Olimpiada județeană de Informatică; Șase dintre ei vor merge și la faza națională

Performanță atinsă de șincaiști și lucaciști la Olimpiada județeană de Informatică; Șase dintre ei vor merge și la faza națională

Zilele trecute s-a defășurat Olimpiada județeană de Informatică, competiție la care au participat mulți elevi din Maramureș.

Pe paginile Colegiilor Naționale „Gheorghe Șincai” și „Vasile Lucaciu” Baia Mare au fost publicate rezultatele obținute de elevi. 13 elevi de la „Șincai” și 17 de la „Lucaciu” au obținut premii și mențiuni, 6 calificându-se chiar la faza națională (3 de la fiecare liceu).

„Șapte… Unu-Șapte… Dacă e să parafrazăm un citat celebru al unui nu mai puțin celebru personaj. Adică, 17. Pentru că 17 este numărul de PREMII ȘI MENȚIUNI obținute de elevii din Lucaciu la Olimpiada Județeană de Informatică. Impresionant, pentru că despre celebritate poate nu e potrivit să vorbim la 15-16-17 ani (haha… din nou 17!). Sutele de ore petrecute în laboratoare, pe platforme on-line, pe situri de programare, în concursuri naționale și internaționale de pregătire, în centre de excelență etc. Toate acestea nu aveau cum să rămână fără consecințe. Și nu au rămas: 3 calificări la Faza Națională, 5 calificări la cea Interjudețeană. Și din nou repet: 17 premii și mențiuni. Calde mulțumiri celor care faceți ca Lucaciu să fie cunoaștere, ambiție și mândrie” – se precizează pe pagina Colegiului Lucaciu.

Felicitări tuturor! În primul tabel în puteți vedea pe elevii de la „Șincai”, iar în al doilea tabel pe cei de la „Lucaciu”.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu