Share
Polițiști la discuții cu elevii în campania #SupradozaDeSiguranţă

Polițiști la discuții cu elevii în campania #SupradozaDeSiguranţă

Polițiștii băimăreni au desfăşurat, în perioada 1-4 octombrie, activități de prevenire în colegiile ”Mihai Eminescu” şi ”Vasile Lucaciu” şi în școlile ”Nicolae Bălcescu” şi ”Dr. Victor Babeș”.

La vârsta adolescenței, nevoia de a aparține unui grup care să integreze și să valorizeze tânărul este extrem de importantă. Astfel, în cele mai multe cazuri, debutul în consumul de substanțe psihoactive apare sub influența grupului de prieteni – atrag atenția polițiștii. De aceea, o bună relație a adolescentului cu școala, relaţii  armonioase în familie, dar și un grup de prieteni care își canalizează energia spre activități sănătoase de petrecere a timpului liber pot constitui tot atâția factori de protecție față de consumul de droguri.

Pe de altă parte, dacă  adolescentul nu se simte valorizat în propria familie, nu are legături strânse cu părinții sau simte o presiune foarte mare din partea acestora va căuta un grup de prieteni care să corespundă nevoilor lui de apartenență, iar dacă acel grup este unul consumator de droguri, există posibilitatea ca și el să devină consumator. Astfel, atât școala, cât și familia și grupul de prieteni pot deveni factori de risc sau factori de protecție.

În acest context, polițiștii au discutat cu elevii atât aspecte legate efectiv de consumul de substanțe psihoactive, cât şi despre importanța factorilor de protecție și a celor de risc în consumul de droguri.

Activitățile desfășurate fac parte din campania de prevenire a consumului şi traficului de droguri #SupradozaDeSiguranţă şi se derulează în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Consiliere şi Prevenire Antidrog Maramureş, cu sprijinul poliţiei de proximitate Baia Mare.

Lasă un comentariu