Share
Mai este o săptămână până la prima simularea Examenului de Bacalaureat. Cinci autori, exceptați din programă la Limba Română

Mai este o săptămână până la prima simularea Examenului de Bacalaureat. Cinci autori, exceptați din programă la Limba Română

Peste o săptămână, elevii de a XII-a dau prima probă din cadrul simulării Examenului de Bacalaureat. Prima probă este cea de Limba Română și va avea loc luni, 4 martie. Pentru elevii din Maramureș este prima zi după vacanță.

Mai multe conținuturi de la disciplinele de Bacalaureat, printre care cinci autori la limba română, au fost exceptate la aceste simulări din programele integrale pentru examenele din vară.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educației.

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”.

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a, corectată digitalizat, arată că peste 135.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au obținut nota 7 la Matematică.

Pentru elevii de clasa a XII-a din județele Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, proba simulării este în prima zi de după vacanța de schi.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Programa pentru simularea examenului de BAC prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, dar și la celelalte discipline, potrivit ordinului ministrului educației nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

La Limba română sunt exceptate următoarele conținuturi:

  • textul dramatic postbelic;
  • perioada postbelică;
  • autorii canonici: Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu