Share
Liga Studenților „Pintea Viteazul” desfășoară o nouă ediție a proiectului „Nord Universitar”

Liga Studenților „Pintea Viteazul” desfășoară o nouă ediție a proiectului „Nord Universitar”

Liga Studenților “Pintea Viteazul” (LSPV) Baia Mare desfășoară o nouă ediție a proiectului “Nord Universitar”, în care membrii LSPV vizitează liceele din Maramureș și județele învecinate, pentru a prezenta oferta educațională a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, precum și oportunitățile de voluntariat disponibile în Baia Mare.

Scopul principal al acestui proiect este de a crește nivelul de conștientizare al liceenilor cu privire la alegerea facultății și la facilitățile pe care aceștia le au la dispoziție în cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Majoritatea elevilor de liceu se simt dezorientați și copleșiți de emoțiile unui nou început, neștiind ce cale să urmeze după absolvire. Înțelegând situația lor s-a descis continuarea acestui proiect care le oferă tinerilor toate informațiile și sprijinul necesar în alegerea unui domeniu de studiu din cadrul facultăților băimărene.

”Suntem foarte entuziasmați în tot ceea ce privește proiectul ”Nord Universitar”, un proiect de tradiție al LSPV, prin care ne dorim să creștem vizibilitatea Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Întotdeauna ne bucurăm să auzim de la studenții din anul I cum i-am motivat să studieze prin intermediul acestui proiect”, transmite Szilvia Deak, Secretar General Liga Studenților ”Pintea Viteazul”.

”Am absolvit vara trecută și ca orice elev în pragul absolvirii am fost indecis și nedumerit în legătură cu alegerea facultății. Dar datorită proiectului ”Nord Universitar” am reușit să ajung la o decizie într-un timp relativ scurt.

În urma prezentării proiectului, am analizat toate beneficiile și oportunitățile de care voi avea parte dacă aleg această universitate. Deși a trecut doar primul semestru, pot afirma faptul că am luat cea mai bună decizie în a studia la Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Anul acesta am ales să mă implic în proiectul ”Nord Universitar” deoarece doresc și eu, la rândul meu, să ajut absolvenții în alegerea facultății ideale”, spune și Sebastian Covaci, coordonatorul PR al proiectului.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu