Share
Echipajul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare reprezintă Maramureșul în Oradea la olimpiada națională de dezbateri

Echipajul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare reprezintă Maramureșul în Oradea la olimpiada națională de dezbateri

Performanță superbă pentru juniorii clubului de dezbateri ”Equilibrum Debate” din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Echipajul șincaist de elevi de gimnaziu s-a calificat în faza națională a olimpiadei școlare de dezbateri, care va avea loc la Oradea, în luna mai a acestui an.

Echipa este alcătuită din elevii Daria Onea, Teodora Făt, Mihnea Tuș, Adrian Țapu, aceștia fiind pregătiți de profesorul Gavril Ardusătan. Acesta are doar cuvinte de laudă pentru elevii săi.

”Se-ntâmplă să fie câte o zi cum altele nu-s. Zi în care spui că miracolul există, că binele învinge, că toate au un sens. Tăim vremuri când democrația/democrațiile se află în criză. În aceste vremuri în care nesiguranța copleșește mințile oamenilor, adevărații cetățeni sunt chemați să dezbată idei. Pentru a ieși din criză. Din crizele sociale se iese cu idei raționale, nu cu emoții colective. Elevii și prietenii mei – Daria Onea, Teodora Făt, Mihnea Tuș și Adrian Țapu – au învățat să dezbată idei, dovada fiind câștigarea olimpiadei școlare de dezbateri la nivel județean, urmând să participe la faza națională, unde vor reprezenta Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” și județul Maramureș. Sunt mândru și fericit că fac parte din echipa lor! Promitem să ne prezentăm onorabil! P.S. Calitățile lor discursive sunt mai bune decât a celor de pe scena politică actuală”, arată profesorul Gavril Ardusătan.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu