În Fărcașa va avea loc competiția de Karate Do Shotokan „Cupa Toamnei 2025”- ediția a III-a - 28 minute în urmă
18 elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare au participat la competiția de abilități individuale la baschet și fotbal - 44 minute în urmă
„Fără discriminare”- o activitate despre respect și prietenie pentru elevii băimăreni, la Centrul Rivulus Pueris - 1 oră în urmă
ISU Maramureș, instruire pentru intervenții la autobuze electrice - 1 oră în urmă
Gest de suflet: Un suman tradițional a fost donat Muzeului de Etnografie și Artă Populară Maramureș - 1 oră în urmă
Elevele Raluca Chira și Sofia Dragoș de la Școala Populară de Artă Baia Mare, premiul I la Festivalului Interjudețean de Folclor „Dragu-mi-i Cântu’ și Jocu’” - 2 ore în urmă
După patru înfrângeri la rând, Știința Explorări joacă pe terenul vicecampioanei - 2 ore în urmă
În Șomcuta Mare: Peste 600 de sportivi din toată Transilvania vor participa în weekend la ”Cupa Shall We Dance” - 2 ore în urmă
Proiect de lege cu reguli dure pentru șoferi și contribuabili - 2 ore în urmă
Proiect de peste 16,7 milioane de lei pentru reabilitarea unui bloc de pe bd. Unirii - 3 ore în urmă
Curcubeul sănătății – o lecție despre alimentație sănătoasă la clasa I A, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare
În data de 4 noiembrie 2025, elevii clasei I A Step by Step de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare au participat la o activitate practică și interactivă dedicată alimentației sănătoase. Activitatea s-a desfășurat în sala de clasă, în prezența doamnelor profesoare pentru învățământ primar Achim Adriana și Crâncău Ana Mirela, alături de medicul nutriționist Pop Ana Renata.
Scopul principal a fost familiarizarea celor mici cu noțiuni de bază despre o alimentație echilibrată, într-un mod accesibil și atractiv. Cu ajutorul personajelor „Fructișor” și „Legumuță”, prezentate sub formă de personaje viu colorate, copiii au învățat importanța diferitelor legume și fructe. Discuția a continuat cu o asociere ludică între culorile legumelor și fructelor și formarea unui „curcubeu al sănătății”, o temă care a rezonat în mod special cu elevii, cunoscuți în școală ca fiind „Clasa Curcubeu”.
Pe parcursul întâlnirii, au fost prezentate alimente recomandate pentru un stil de viață sănătos: pâinea integrală, orezul brun, pastele din grâu integral, laptele și iaurtul. S-a discutat și despre consumul moderat de dulciuri, precum și despre importanța hidratării cu apă. Un moment practic și simbolic a fost pauza de hidratare, în care toți elevii au fost invitați să bea apă împreună.
Copiii au aflat, de asemenea, despre importanța vitaminelor, printr-o prezentare susținută de imagini sugestive care arătau în ce alimente se găsesc aceste substanțe esențiale. Elevii au fost încurajați să recunoască alimentele bogate în vitamine, dezvoltându-și astfel capacitatea de a face alegeri sănătoase.
Activitatea s-a încheiat într-o notă veselă, cu interpretarea „Cântecului vitaminelor”, un moment muzical care a îmbinat învățarea cu buna dispoziție. La final, copiii au primit o provocare: să încerce, până săptămâna viitoare, un fruct sau o legumă nouă. Entuziasmul a fost vizibil, iar interesul celor mici pentru acest subiect s-a reflectat în întrebările și curiozitatea lor pe tot parcursul activității.















