Share
Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare găzduiește Concursul regional de matematică „Prin labirintul matematicii”, ediția a XVI-a

Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare găzduiește Concursul regional de matematică „Prin labirintul matematicii”, ediția a XVI-a

Timp de trei zile, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare va fi gazda evenimentelor prilejuite de încă un labirint matematic.

Mai exact, la unitatea de învățământ băimăreană se defășoară, în perioada 23-25 noiembrie, cea de-a XVI-a ediție a Concursului regional de matematică „Prin labirintul matematicii”.

Azi, 23 noiembrie, a fost celebrată apariția volumului care cuprinde subiectele și soluțiile primelor cincisprezece ediții ale concursului interjudețean „Prin labirintul matematicii”, urmând ca zilele de vineri și sâmbătă să fie dedicate concursului propriu-zis.

Cu 488 de participanți anul trecut și 525 de elevi înscriși anul acesta – din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj – importanța pe care a căpătat-o concursul în rândul iubitorilor matematicii a făcut ca el să devină, din acest an, un concurs regional.

„Îi așteptăm cu drag pe oaspeții noștri, sperând să ne bucurăm împreună de cât mai multe idei ingenioase, și fiind nerăbdători să îi apreciem și să îi premiem pe aceia dintre concurenți care vor găsi cele mai inspirate „ieșiri” din labirintul provocărilor matematice care îi așteaptă”, transmit cei de la „Lucaciu”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu