Share
Intervenție nocturnă: 4 turiști rătăciți în Rodnei

Intervenție nocturnă: 4 turiști rătăciți în Rodnei

Intervenție nocturnă: 4 turiști rătăciți în Rodnei

Marți seară, un apel la 112, care anunța că 4 turiști s-au rătăcit pe munte, mobilizează o echipă formată din doi jandarmi de la Postul Montan Borșa și patru salvamontiști de la Secția Borșa.

„La ora 22.30, pleacă în misiunea de salvare a persoanelor care se aflau în zona Piatra Albă, știută ca fiind periculoasă. După coordonatele oferite prin apelul 112, turiștii se aflau la aproximativ 20 de km. Primii 15 km au putut fi parcurși cu mașina. De acolo, au plecat pe jos. O zonă de creastă din Masivul Pietrosul Rodnei, abruptă și foarte periculoasă.

După două ore si jumătate, echipa de jandarmi și salvamontiști a reușit să îi găsească pe turiști. Erau 4 persoane, un bărbat și trei femei, cu vârste cuprinse între 47 și 66 de ani. Toți era echipați corespunzător, dar se abătuseră de la traseul marcat, cu gândul că nu vor mai ocoli și vor ajunge mai repede. Erau plecați pe traseu încă de dimineață. Din fericire, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar toți erau foarte speriați. Noaptea îi prinsese pe munte, temperatura era între 9 și 10 grade și exista pericolul apariției animalelor sălbatice. Misiunea a durat aproximativ 6 ore. La 4 dimineața jandarmii și salvamontiștii au reușit să îi aducă în siguranță în stațiune”, arată oficialii IJJ Maramureș.

„Aseară în jurul orelor 22, echipa salvamont Borșa a primit un apel in legătură cu niste turiști rătăciți în zona Piatra Albă, masivul Pietrosul Rodnei. O echipă formată din patru salvatori montani, împreună cu colegii de la postul de jandarmi montani Borșa, au pornit în căutarea turiștilor. După câteva ore intense de căutări, aceștia au fost găsiți și conduși in siguranță la baza muntelui. Acțiunea a luat sfârșit în jurul orelor 04.00”, arată oficialii Salvamont Borșa.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu