Share
În 27 mai 2023: Lacul Albastru, minunăția din Maramureș care atrage pe bună dreptate, mii de turiști, anual, își sărbătorește ziua! Iată programul!

În 27 mai 2023: Lacul Albastru, minunăția din Maramureș care atrage pe bună dreptate, mii de turiști, anual, își sărbătorește ziua! Iată programul!

În 27 mai 2023: Lacul Albastru, minunăția din Maramureș care atrage pe bună dreptate, mii de turiști, anual, își sărbătorește ziua! Iată programul!

„A venit momentul să ne revedem! Haideți și anul acesta alături de noi, la un eveniment outdoor, dedicat Lacului Albastru. Pe timpul zilei ne vom bucura de ateliere și activități interesante, iar seara se va lăsa cu o petrecere”, arată organizatorii.

Organizatori: Primăria și Consiliul Local Baia Sprie, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Baia Sprie (Visit Baia Sprie), Casa de Cultură Baia Sprie și Direcția de Lucrări Publice Baia Sprie. Parteneri: Green Impact Baia Sprie, Clubul de Speologie Montana, Asociația Mineritului Maramureșean, Asociația Cercetașii Munților, Clubul Civic Lacul Albastru, CSO Minerul Baia Sprie, Clubul Bullseye, Casa Olarului Baia Sprie, Road Runner Society, Ummoc, Laci Fly, Clubul Hoppa, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, Brutăria Baia Sprie
Pentru detalii puteți contacta organizatorii pe email: turism@cniptbaiasprie.ro!

Programul activităților:
// 12:00 – 18:00 //
• Tiroliană peste Lacul Albastru
• Tur ghidat de minerit pe Dealul Minei, cu vizitarea unor vechi galerii miniere, sub îndrumarea prietenilor noștri de la Clubul de Speologie Montana (înscrieri la fața locului). Pentru vizitarea galeriilor este necasar să aveti echipament corespunzător și condiție fizică bună!
https://www.facebook.com/speomontana
• Expoziție de fotografii în galerie de mină (Clubul de Speologie Montana)
• Tir sportiv cu arcul, oferit de Club Bullseye (înscrieri la fața locului)
• Ateliere tehnice și educative (atelier de făcut noduri, de transmisiuni cod Morse, jocuri, etc) puse la dispoziție de către Asociația Cercetașii Munților (înscrieri la fața locului)
• Atelier de ceramică și modelaj alături de Nicolas Leș (înscrieri la fața locului)
• Activități pentru copii făurite cu meșteșug de Clubul Hoppa (face painting, modelare baloane, ateliere de creație, jocurile copilăriei)
• Activități în aer liber (concurs de tras funia, de bătut cuie în buștean, etc)
• 16:00 – Zbor demonstrativ cu parapanta de pe Dealul Minei oferit de pilotul Laszlo Dancs dacă prognoza meteo va fi favorabilă (LaciFly – https://www.facebook.com/profile.php?id=100027126237192)
// 18:00 – 24:00 //
18:00 – 20:30 – Concerte live de blues, rock și hard rock cu trupele Blues Lovers și Gold Rush
21:00 – Petrecere cu DJ Silent Disciple pe ritmuri dansante de funk, disco, house și hip-hop
www.facebook.com/djsilentdisciple

„Așa cum v-am obișnuit, rămâne loc și de o hămăceală în lounge-ul amenajat lângă lac. Fie soare, fie ploaie, petrecerea va avea loc sub protecția unui generos cort african, astfel că starea vremii nu va fi o scuză să nu petreceți cu noi. Ce ziceți, ne vedem sus la Lacul Albastru IMPORTANT! În perimetrul Lacului Albastru accesul cu mașini și vehicule motorizate este strict interzis! Camparea corturilor se va face în zona Lacului Albastru. Pentru cei ce vin cu mașina, recomandăm să o parcheze în capătul Str. Crișan în parcarea amenajată pentru eveniment. De acolo se poate ajunge pe jos în aproximativ 15 minute la Lacul Albastru, prin pădure, pe potecă marcată cu punct albastru. Traseul alternativ pentru cei ce vin pe jos sau cu mountain bike este traseul punct albastru ce urcă din spatele Catedralei Romano-Catolice din centrul vechi, se continuă pe Str. N Iorga, iar apoi pe potecă prin pădure până la lac”, mai arată organizatorii.

C.Ț.

Citește și

Frumusețile de la noi: Lacul Albastru, minunăția din Maramureș care atrage pe bună dreptate mii de turiști anual în apropiere de orașul Baia Sprie!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu