Share
Iarnă adevărată 31 ianuarie: Astăzi, în aria montană maramureșeană se înregistrează un strat semnificativ de zăpadă, 40 cm! Cât este în localități!

Iarnă adevărată 31 ianuarie: Astăzi, în aria montană maramureșeană se înregistrează un strat semnificativ de zăpadă, 40 cm! Cât este în localități!

Iarnă adevărată 31 ianuarie: Astăzi, în aria montană maramureșeană se înregistrează un strat semnificativ de zăpadă, 40 cm! Cât este în localități!

Iarna a revenit în Maramureș, chiar la întretăierea între ianuarie și februarie. Începând cu seara de 30 ianuarie, s-au înregistrat ninsori, local moderate cantitativ, pe arii însemnate.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au partea carosabilă curată și umedă. Sunt tronsoane de drumuri unde pe partea carosabilă se găsește depusă parțial zăpadă/ zăpadă frământată, ca urmare a precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare căzute în ultimele ore. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 26 utilaje și au împrăștiat 220 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. Angajații SC Drumuri și Poduri au acționat cu 36 de utilaje și au răspândit 692 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Ninge slab în județ. Vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceață. Vântul suflă de la slab la moderat cu intensificări temporare.

Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Vântul va sufla de la slab la moderat cu intensificări trecătoare, iar în zona montană înaltă va viscoli ninsoarea sau spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1-2 și 3-4 grade, iar cele minime între -4, -3 și -2, -1 grad/ grade. Stratul de zăpadă măsura azi dimineață 40 cm la stația meteorologică Iezer, 8 cm la Ocna Șugatag, 7 cm la Cavnic, Valea Vișeului și Mara, 5 cm la Ulmeni, 4 cm la Târgu Lăpuș, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie și Baia Mare, 2 cm la Sighetu Marmației. CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să își adapteze viteza la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți participanți la trafic, să evite depășirile și să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă. Începutul lunii februarie va fi similar cu ceea ce vedem astăzi. Vom reveni cu amănunte!

ACTUALIZARE – Practicabilitate sectoare de drumuri naționale. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, arată CJSU Maramureș, la orele amiezii. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 18 utilaje si au împrășiat 88 tone de material antiderapant. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Cerul este acoperit. Ninge slab în zona Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul suflă de la slab la moderat, cu intensificări de până la 40 km/h în zona montană înaltă, mai arată CJSU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu