Share
Festivalul Luminii: 1.500 de gulguțe realizate de elevi ai Liceului ”Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus au împodobit aleile parcului

Festivalul Luminii: 1.500 de gulguțe realizate de elevi ai Liceului ”Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus au împodobit aleile parcului

Se spune că în noaptea de Sânziene cerurile se deschid permițând lumilor să se întrepătrundă. O noapte magică, în care dorințele sunt ascultate. Ce moment putea fi, deci, mai potrivit decât acesta pentru a înălța gânduri, dorințe și lumină?

Luminile celor aproximativ 1.500 de gulguțe realizate de elevi ai Liceului Teoretic ”Bogdan-Vodă” (coordonați de prof. Anișoara Burdeț) au împodobit aleile parcului, ”îndemnând” spre bucurie: bucuria lucrurilor aparent mărunte, dar încărcate de semnificații. Cum focul primește valențe magice în această noapte, căpătând rol purificator, cu siguranță fiecare luminiță aprinsă, și toate, împreună, au preluat din forța purificatoare a focurilor de Sânziene.

„Pentru a întregi semnificația sărbătorii, am fost la cules de sânziene. După lăsarea serii, am împletit coronițe, alături de colegele de la Centrul Cultural, copii și voluntari și am povestit, la lumina gulguțelor, despre flori, despre zâne și despre puterea lor.

A fost o seară pentru suflet. Ne-am bucurat să fim partenerii Consiliului Elevilor Liceului Teoretic ”Bogdan-Vodă” în crearea acesteia!”, precizează reprezentanții Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu