Share
Ce plante e bine să avem în casă de Rusalii

Ce plante e bine să avem în casă de Rusalii

Rusaliile, cunoscute și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh, sunt sărbătorite la 50 de zile după Paște și reprezintă una dintre cele mai importante sărbători creștine. În aceste două zile, credincioșii respectă cu strictețe tradițiile menite să ofere protecție și binecuvântare gospodăriilor lor. Iată ce trebuie să ai neapărat în casă pentru a atrage norocul și protecția divină. Respectarea tradițiilor ferește casa de rele și ghinion pentru tot restul anului, dar contribuie și la menținerea unei legături puternice cu obiceiurile străvechi.

Prin folosirea frunzelor de tei, usturoiului și pelinului, credincioșii își protejează gospodăriile și atrag binecuvântările asupra familiilor lor.

Teiul este considerat un arbore sacru și este folosit în diverse ritualuri de protecție. Una dintre cele mai răspândite tradiții de Rusalii este sfințirea frunzelor și ramurilor de tei la biserică. Acestea sunt apoi plasate la uși și ferestre pentru a proteja gospodăria de fulgere, grindină și spirite rele. De asemenea, frunzele sfințite de tei sunt așezate la icoane pentru a feri oamenii de rele și a aduce pace și binecuvântare în casă.

Usturoiul și frunzele de pelin sunt folosite pentru a ține la distanță spiritele rele. Usturoiul, cunoscut pentru proprietățile sale antimicrobiene și antifungice, este pus la intrările în casă și în locuri strategice pentru a alunga duhurile rele și a proteja gospodăria.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu