Share
Reprezentanții UDMR au refuzat să semneze ”Declarația de unire cu Republica Moldova”

Reprezentanții UDMR au refuzat să semneze ”Declarația de unire cu Republica Moldova”

Consilierii locali ai UDMR au refuzat să semneze  ”Declarația de unire cu Republica Moldova”, un document simbolic conceput de primarul Cătălin Cherecheș și consilierul local Cristian Niculescu Țăgârlaș.

”Doi colegi din comunitatea maghiară n-au dorit să semneze această declarație prin care nu dorim să ocupăm Ungaria, nu dorim să interzicem folosirea limbii maghiare, ci să arătăm cine suntem, să fim respectați pentru ceea ce suntem. Este o mâhnire pentru mine”, a spus primarul.

”Acest demers este unul emblematic pentru comunitatea băimăreană și cea din Maramureș. Doamna Noemi Vida (foto, viceprimar al muncipiului Baia Mare) a refuzat semnarea acestui act. Semnificația acestui refuz mă îngrijorează și mă doare, mai ales că noi am respectat drepturile tuturor comunităților. Refuzul de a semna un act simbolic prin care dorim să fim alături de colegii noștri mi se pare obraznic”, a afirmat Cristian Niculescu Țăgârlaș. El consideră că ”Declarația de unire cu Republica Moldova” nu este decât un fapt de românism după 100 de ani de existență ca țară.

Consilierii locali ai UDMR nu au fost prezenți nici la ședința de vineri a Consiliului Local în care a fost adoptat acest proiect de hotărâre.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu