Share
Ce proiecte transfrontaliere și-ar dori reprezentanții regiunii Ivano Frankivsk în parteneriat cu Maramureșul

Ce proiecte transfrontaliere și-ar dori reprezentanții regiunii Ivano Frankivsk în parteneriat cu Maramureșul

O delegație din regiunea Ivano Frankivsk a venit în Baia Mare pentru a discuta cu conducerea administrației județene despre proiecte transfrontaliere comune. Un prim proiect s-a referit la gestionarea situațiilor de urgență, expertiza județului Maramureș în acest domeniu fiind considerată de referință pentru partea ucraineană. Un alt domeniu în care reprezentanții raionului Verhovina din regiunea Ivano Frankivsk s-au arătat interesați se referă la securitatea și protecția cetățenilor.

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a prezentat o intenție comună a instituției județene și a regiunii Transcarpatia de a elabora un plan de urbanism integrat pentru întreaga zonă de graniță comună. În prezent se dorește realizarea documentației necesare pentru a fi pusă la dispoziția ministerelor de resort din cele două țări, în vederea deschiderii de noi puncte de frontieră româno-ucrainene. Ucrainenii s-au mai arătat interesați și de proiecte comune privind protecția mediului și domeniul cercetării.

Gabriel Zetea a subliniat că instituția județeană are disponibilitate în implementarea oricărui proiect transfrontalier în parteneriat cu partea ucraineană.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu