Share
Un minor de 13 a comandat de pe internet articole pirotehnice; A solicitat livrarea lor pe adresa școlii la care învață

Un minor de 13 a comandat de pe internet articole pirotehnice; A solicitat livrarea lor pe adresa școlii la care învață

Ieri, 23 noiembrie, în urma unor activități specifice intreprinse de polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, s-a constatat că în data de 20 noiembrie un minor de 13 ani din Baia Mare a comandat de pe un site articole pirotehnice din categoriile  P1, F2, F3 și F4, solicitând livrarea acestora pe adresa școlii unde acesta învață.

Bunurile care au costat 380 de lei au fost achitate de un alt elev de 13 ani.

Totodată, site-ul care a livrat articolele pirotehnice către minor a încălcat astfel prevederile art. 37, lit. b) și c) din Legea nr. 126/1995- privind regimul materiilor explozive, republicată și cu modificările ulterioare.

Articolele pirotehnice în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu