Share
Peste 1.400 de kg de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară; Baia Mare trebuia să fie destinația lor

Peste 1.400 de kg de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară; Baia Mare trebuia să fie destinația lor

Joi, 08 decembrie, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un maramureșan în vârstă de 50 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte uzate, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o firmă din Baia Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate totală de 1.461 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curățare și dezinsecție.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Publicat în:

1 Comentariu în această postare

  1. ….schengen .

    Răspunde

Lasă un comentariu