Share
Percheziții și în Maramureș, legate de un prejudiciu de 35.000.000 lei (VIDEO)

Percheziții și în Maramureș, legate de un prejudiciu de 35.000.000 lei (VIDEO)

Marți, 25 februarie, începând de dimineață. Poliția Română efectuează 175 de percheziții domiciliare în București și 20 de județe, printre care și Maramureș, și pun în aplicare 19 mandate de aducere. Sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand în cadrul a cinci dosare penale Prejudiciul cauzat este de peste 35.000.000 de lei.

Cercetările vizează o grupare infracțională  – specializată în infracțiuni de evaziune fiscală – care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Aceste mașini erau achiziționate prin intermediul acestor societăți comerciale de la parteneri din UE – cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania. Apoi erau st vândute în România, fără a declara operațiunile efectuate și fără a înregistra veniturile în evidențele contabile. Astfel s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului, oprejudiciul fiind estimate la peste 35.000.000 de lei, pentru perioada 2018-2019.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul mai multor direcții din IGPR, din cadrul IPJ–urilor din București și cele 20 de județe,  Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor din cadrul Europol, prin intermediul biroului mobil.

Foto-video: Poliția Română

Publicat în:

Lasă un comentariu