Share
O nouă alertă în munți. Un tânăr ucrainean rătăcit este căutat de salvamontiști și polițiști de frontieră

O nouă alertă în munți. Un tânăr ucrainean rătăcit este căutat de salvamontiști și polițiști de frontieră

O nouă operațiune de căutare – salvare are loc în această dimineață. O echipă de salvatori montani de la Serviciul Județean Salvamont Maramureș alături de un echipaj de la Poliția de Frontieră se află în zona de frontieră, Vf. Șerban din M-ții Maramureșului, după un apel venit la 112 care anunța un alt cetățean urainean rătăcit. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani care a trecut frontiera în jurul orei 02.00 și după aproximativ o oră a cerut ajutor, fiind în hipotermie cu degeraturi ușoare atât la membrele inferioare cât și cele superioare. Tânărul se află undeva la peste 1.700 metri, zona fiind deosebit de periculoasă.

„Salvatorii montani au pornit imediat după primirea apelului de urgență spre locația tânărului, care a fost sfătuit să facă mișcări pentru a nu i se agrava starea dar să nu se îndepărteze de locație pentru a putea fi găsit, acesta având doar 2% baterie la telefon. Împreună cu echipa de salvatori a SPJ Salvamont Maramureș se află și un echipaj al Poliției de Frontieră al ITPF Sighetu Marmației”, anunță Salvamont Marmaureș.

Potrivit acestora, traseul până la locația tânărului ucrainean va dura între 7 și 9 ore, această depinzând și de zăpadă din golul alpin. Deși a fost solicitat și un elicopter pentru a ajuta la căutarea tânărului, condițiile meteo nu vor permite survolarea zonei mai târziu de ora 11.30, când se anunță ninsoare abundentă.

Actualizare:

Salvatorii montani au ajuns la tânărul ucrainean care a cerut ajutor noaptea trecută și urmează să-l cobiare din munți. Un elicopter va ajunge în curând acolo.

„Tânărul ucrainean a fost găsit, desculț, nemâncat, fără provizii, slab echipat. Salvatorii montani i-au acordat primul ajutor, i-au dat ceai cald și sandvich-uri, l-au echipat și împreună cu polițiștii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației îl coboară și îl pregătesc în vederea extracției cu elicopterul. IGAV a confirmat că ne acordă sprijin pentru evacuarea ucraineanului de 22 ani iar misiunea se va face în aproximativ 1 h – 1h 15 minute”, mai arată echipele de salvare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu