Share
Ziua Protecției Civile sărbătorită prin muncă de către pompierii băimăreni

Ziua Protecției Civile sărbătorită prin muncă de către pompierii băimăreni

 

Astăzi, 28 februarie, se împlinesc 85 de ani de când Regele Carol al II lea a semnat Înaltul Decret Regal nr. 468, prin care se aproba „Regulamentul de Funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”. Scopul acestuia era acela de a „limita efectele bombardamentelor aeriene asupra populației și resursele teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor”. An de an voluntarii și pompierii sărbătoresc pe 28 februarie Ziua Protecției Civile din România.Pompierii băimăreni au prefațat această zi, ieri, cu  un exercițiu în teren, dar și cu intervenții efective.

 

5 incendii în 24 de ore

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș au intervenit pentru lichidarea a 5 incendii în ultimele 24 de ore.

Un incendiu a fost în Baia Sprie, unde un autoturism a fost cuprins de flăcări, aezând În urma  elementele combustibile din compartimentul motor.

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Fărcașa au intervenit în Băița de Sub Codru pentru a lichida un incendiu izbucnit la o magazie. Pentru lichidarea incendiului au dat o mână de ajutor și pompierii voluntari din localitate. Flăcările au mistuit circa 15 metri pătrați din acoperișul din lemn al magaziei, diverse piese de mobilier și materiale textile.

Pompierii băimăreni au intervenit pe strada Păltinișului din Baia Mare, unde o casă a fost cuprinsă de flăcări. Au ars circa 2 metri pătrați de acoperiș din lemn.

Militarii Gărzii de intervenție Borșa au lichidat un incendiu în urma căruia au ars circa 100 kg de deșeuri menajere.

Cea din urmă intervenție a fost cea a pompierilor sigheteni,  Budești la o casă. În urma incendiului au ars circa 20 de metri pătrați de pod din lemn, aproximativ 7 metri pătrați de pereți portanți și circa 20 de metrti pătrați de perete din rigips.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu