5 decembrie – Sorin Grindeanu, președintele PSD - 8 minute în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 5 decembrie 2025 - 1 oră în urmă
Moșul a primit o mână de ajutor de la polițiștii maramureșeni - 12 ore în urmă
Vine Laura Codruţa Kövesi acasă? Europa îi alege succesorul - 13 ore în urmă
CS Minaur caută prima victorie după două înfrângeri consecutive și după ce a pierdut locul 1 - 14 ore în urmă
Tânăr prins la volan deși avea permisul reținut - 15 ore în urmă
CS Minaur are cinci jucători în lotul lărgit al României pentru EURO 2026 - 16 ore în urmă
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată la centrul de zi al Asociației Esperando Baia Mare - 17 ore în urmă
Cursuri gratuite de competențe digitale la Tăuții Măgherăuș - 17 ore în urmă
Sportivele de la Clubul Red&Black Dance, pe podium în cadrul Dominarum Dance Competition - 17 ore în urmă
Secretul unei cafele de calitate- de la boabele verzi de cafea, la gustul fin din ceașcă
Arta preparării unei cafele de specialitate constă într-un bogat proces de învățare, documentare și practică propriu-zisă. De la procurarea boabelor verzi de cafea, până la pregătirea unei băuturi delicioase, iubitorii de cafea care aleg această profesie trebuie să parcurgă, mai întâi, o serie de cursuri de specialitate.
Cele mai importante aspecte referitoare la profesia de barista sunt pasiunea pentru cafeaua de calitate și dorința de a surprinde aromele autentice ale fiecărui sortiment de cafea. Așa a luat ființă și cafeneaua Antiqua Caffe din Baia Mare, unde boabele verzi de cafea trec printr-un amplu proces de prăjire, degazeificare, măcinare și preparare la standarde înalte, oferind o gamă variată de sortimente și amestecuri aromate.
Cafeaua Honduras Dulce Nombre
Este un sortiment de cafea 100% Arabica din zona Copán, Honduras, cultivată la o altitudine de aproximativ 1.200 m, într-un microclimat ideal pentru dezvoltarea boabelor dense și aromate. Preparată corespunzător, această cafea garantează o aromă echilibrată, dulce și delicată, cu note de ciocolată cu lapte, migdale și caramel.
Cafeaua Colombia Supremo
Cafea 100% Arabica din regiunea Antioquia, Columbia, cultivată la 1.700 m altitudine, prezintă arome echilibrate de caramel, miere, fructe tropicale și flori, cu aciditate fină și postgust catifelat, potrivită pentru prepararea la espressor, filtru sau prin metode manuale. Această variantă este ideală pentru iubitorii unei cafele echilibrate, îmbinând finețea cu dulceața naturală într-un preparat plin de rafinament.
Cafeaua El Salvador SHG Santiago
Cultivată în renumita zonă Apaneca–Ilamatepeq din El Salvador, la altitudini cuprinse între 600 și 2.300 m, această cafea este cunoscută pentru proveniența sa din solul vulcanic fertil, altitudinile mari și condițiile ideale de climat, care contribuie la dezvoltarea unor boabe de cafea de o calitate excepțională. Această cafea prezintă o aciditate proeminentă și arome vibrante de citrice, caramel și fructe roșii, potrivindu-se tuturor metodelor de preparare.
Intensitatea și aroma cafelei depinde nu doar de sortimentul de cafea utilizat, ci și de modul de preparare al acesteia, la espressor, presa franceză sau filtru. Într-un domeniu precum acesta, atenția la cele mai mici detalii face diferența, astfel realizându-se o trecere fină de la boaba de cafea la preparatul final.




Larisa Viragh







