Share
Cum stăm cu vremea și drumurile

Cum stăm cu vremea și drumurile

VREMEA. A fost deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul a fost temporar noros. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări, în zona montană înaltă de până la 65 km/h (Vf. Iezer). Temperaturile maxime, în cursul zilei, au avut valori cuprinse între -5 ͦ C (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighet) și -2 ͦ C (Baia Mare și Sighet). Dimineață, valorile temperaturii aerului indică -10 ͦ C la Ocna Șugatag și Petrova, -8 ͦ C la Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus și Baia Mare. Indicele de răcire (IR) a coborât, în această dimineață, sub valoarea de -32  ͦ C la stația meteorologică Iezer.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, îndeosebi ziua, va ninge. Vântul va sufla slab, cu intensificări izolate, mai ales în cursul zilei. Pe crestele montane, vântul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -7 ͦ C și -4 ͦ C. Cele minime vor fi cuprinse între -14 ͦ C și -11ͦ C.

ZĂPADA ȘI GHEAȚA. Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Băiuț și Cavnic, 16 cm în Baia Borșa, 12 cm la Săcel, 9 cm în Poiana Borșa, 8 cm la Ocna Șugatag, 6 cm la Târgu Lăpuș. Gheața este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Boicu, Mara, Cosău, Săsar, Nistru. Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață cu ochiuri pe râurile Cavnic și Mara. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa, Cavnic, Lăpuș, Bârsău, și Suciu.

NINGE VISCOLIT ÎN PASUL PRISLOP. Drumurile naționale din județ sunt practicabile, cu carosabilul curat și uscat, dar se circulă în condiții de iarnă. Cerul este acoperit și fulguiește pe toate sectoarele de drumuri naționale. Ninge viscolit, pe DN18, în Pasul Prislop, unde vântul prezintă intensificări temporare de până la 70 km/h. Vizibilitatea este redusă în trafic de ninsoare viscolită, între km 162 și km 176. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabil în Pasul Prislop, între km 162 și km 180. S-a intervenit cu opt utilaje și s-au împrăștiat șapte tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262- 212 138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 -213 144.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu