Share
Cum stăm cu vremea și cu drumurile

Cum stăm cu vremea și cu drumurile

VREMEA. A fost deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul a fost variabil, mai mult senin noaptea. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime, în cursul zilei au avut valori cuprinse între -3  ͦ C (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației) și -1 ͦ C ( Baia Mare). De dimineață, valorile temperaturii aerului indică -16  ͦ C la Ocna Șugatag și Petrova, -15  ͦ C la Târgu Lăpuș, -14  ͦ C la Sighetu Marmației, -12  ͦ C la Borșa și Vișeu de Sus și -10  ͦ C în Baia Mare. Indicele de răcire a coborât, în această dimineață sub valoarea de -32  ͦ C la stația meteorologică Iezer.

Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață cu ochiuri pe râul Nistru. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa, Cavnic, Mara, Iza, Vișeu și Suciu. Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Băiuț și Cavnic, 12 cm la Săcel, 10 cm în Poiana Borșa, 7 cm la Târgu Lăpuș, 6 cm la Ocna Șugatag

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Izolat spre sfârșitul intervalului va ninge. Izolat în zona montană va ninge slab. Vântul va sufla slab, cu intensificări izolate de până la 40-45 km/h. Pe crestele montane, vântul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -8  ͦ C și -3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -12  ͦ C și -9 grade Celsius.

DRUMURILE. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă,  se circulă în condiții de iarnă, iar carosabilul este curat și uscat. În Pasul Prislop, carosabilul este parțial umed (între km 160 și km 180), iar vântul prezintă intensificări temporare de până la 30 km/h. S-a intervenit cu 11 utilaje și s-au împrăștiat trei tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262-212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262-213144.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu