Share
Cum stăm cu drumurile și cu vremea

Cum stăm cu drumurile și cu vremea

Vremea a fost deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul a fost  mai mult noros, în cursul zilei, când pe arii relativ extinse a nins slab. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și parțial umed. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 2 cm e pe șosea în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. S-a intervenit cu 18 utilaje și s-au împrăștiat 79 tone de material antiderapant, dar și clorură de calciu pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 50 cm la Vf. Iezer, 28 cm la Cavnic, 24 cm la Băiuț, 15 cm în Baia Borșa, 11 cm la Săcel și Mara, 6 cm la Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile.  Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață cu ochiuri pe râurile Cavnic și Nistru.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică arată că vremea se va menține deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei, când va ninge slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -7 și -4 grade. Cele minime vor fi cuprinse între -18 și -14 grade, mai scăzute în zonele depresionare până spre valoarea de -20 de grade.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu