Share
Minaur are un lot stabilit ”în linii mari” și un antrenor  amintit – deocamdată – în ”linii mici”

Minaur are un lot stabilit ”în linii mari” și un antrenor amintit – deocamdată – în ”linii mici”

CS Minaur a anunțat săptămâna trecută că a definitivat transferul tânărului jucător Andrei Iosif Buzle (20 ani. foto stânga). Acesta se alătură liniei de 9 metri, după ce i-a expirat contractul cu FC Barcelona, el fiind coordonator de joc de meserie, însă cu valențe și de inter stânga.

Se știe că Andrei Buzle a fost transferul surpriză acum doi ani, când FC Barcelona l-a înregimentat la recomandarea lui Xavier Pascual. Din păcate pentru el, acolo nu a apucat să joace niciun meci, nici în Liga Asobal, nici în Liga Campionilor, dar măcar a avut ocazia să se antreneze alături de jucători de clasă mondială.

Buzle a semnat pe 3 ani, însă pe postul de centru coordonator aglomerația este destul de mare, ținând cont că acolo Minaur mai are alți trei jucători de mare valoare, pe Alex Csepreghi, Călin Căbuț și Janja Vojvodic. Înghesuiala pe postul de de centru coordonator ar  fi fost și mai mare, ținând cont și de prezența lui Yuriy Pop, care mai are contract cu clubul până în vara viitoare. Dar conducerea clubului l-a anunțat că nu mai este dorit la echipă și e liber să își caute alt angajament.  A mai fost anunțată recent și repatrierea lui Mihai Bușecan, care va aglomera și el compartimentul pivoți, completând trioul Cristescu, Coric, Nagy.

Venirea lui Buzle dă frâu liber zvonurilor conform cărora Călin Căbuț ar putea fi cedat către unul dintre cele 2-3 cluburi din țară care îl curtează insistent. Iar la  capitolul plecări îl amintim și pe Andrei Popescu, despre care se spune că e tentat să se retragă din activitate. Și, desigur, pe antrenorul Raul Fotonea

Conducerea CS Minaur a confirmat că nu a mai prelungit înțelegerea cu Raul Fotonea și a anunțat miercuri (10 iulie) data reunirii lotului (15 iulie) și programul provizoriu al perioadei de pregătiri. De asemenea, site-ul oficial anunță și lotul ”în linii” mari.

  • Portari: Ionuț Ciobanu (vine de la CSM București), Adrian Țenghea, Răzvan Apostu
  • Extremă stânga: Daniel Bera (CSM București), Sergiu Makaria, Milan Kotrc (Bergischer)
  • Inter stânga: Alexandru Csepreghi, Tudor Botea
  • Centru: Janja Vojvodic (Vardar Skopje), Călin Căbuț, Andrei Buzle (Academia FC Barcelona), Erik Pop
  • Inter dreapta: Vojislav Brajovic, Daniel Mureșan
  • Extremă dreapta: Tomas Cip (Tatran Presov), Georgel Haiduc
  • Pivot: Albert Cristescu, Mihai Bușecan (HC Buzău), Robert Nagy, Teo Coric (Metalurg Skopje)
  • Antrenori: Stéphane Plantin (de la Grand Nancy Métropole Handball – în liga a doua franceză) – antrenor principal, Alexandru Sabău – antrenor secund.

E îmbucurătoare prezența pe listă a tinerilor Sergiu Makaria și Erik Pop. Despre mult așteptata numire a unui nou antrenor nu se pomenește mare lucru în știrea publicată de minaur.ro. Numele acestuia apare totuși la ultimul punct din postare, ca și cum ar fi vorba despre un amănunt mai puțin semnificativ sau deja demult cunoscut. E drept că directmm.ro a anticipat, încă acum două săptămâni, posibila numire a francezului Stephane Plantin (foto sus). Totuși el nu e  prezentat suporterilor așa cum se cuvine, deși e vorba  de antrenorul legendarei Minaur, nu de magazionerul clubului. Sau e posibil să existe încă semne de întrebare în ceea ce privește numirea sa?

Pe buzele suporterilor se mai vehiculează un nume, mult mai familiar pentru băimăreni. Este vorba despre danezul Lars Walther , o variantă mult dorită de unii nostalgici din conducerea clubului, dar puțin probabilă în contextul în care acesta a reușit ca, doar prin instituire de poprire pe conturile HCM, să își recupereze datoria de 50.000 euro pe care defunctul club o avea față de el, la ultima lui aventură din România. Tot suporterii șoptesc că varianta „franceză” nu e 100% mulțumitoare pentru diriguitorii clubului, care au apelat la mai vechiul prieten, impresarul Nikola Eklemovic, pentru a facilita aducerea unui antrenor mai cu ștaif. Niciunul dintre numele grele europene abordate nu s-a arătat dispus însă să preia Minaur, chiar dacă unele sunt libere de contract.

Site-ul clubului a anunțat și câteva detalii despre programul perioadei de pregătire. Astfel vor avea loc două turnee amicale, unul la Turda (2-3 august, alături de Potaissa Turda, Poli Timișoara și CSM Reșița) și altul în Ungaria, la Budapesta (8-10 august, cu participarea echipelor Ferencvaros și Balatonfuredi). Ceea ce nu Minaur.ro în că nu a confirmat – probabil încă nu sunt definitivate detaliile –   organizarea, probabil în 16-17 august, a tradiționalului Trofeu Minaur.

Tot la capitolul noutăți neanunțate trecem și probabila schimbare din acest sezon a furnizorului de echipament sportiv pentru toate secțiile clubului.

 

Rafael HEKMAN

Foto: handnews.fr; eurohandball.com

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Un lucru este foarte sigur,inca se dau lupte in cadrul clubului .Cei din consiliu de administratie incearca sa-si impuna fiecare favoritii.
    Antrenorul francez poate nu este cea mai buna varinata,dar sigur este mai buna decit ce am avut.Despre un antrenor cu staif nu poate fi vorba.Ce antrenor serios se complica cu un club unde CHERECHES taie si spinzura cum vrea muschii lui,iar la salarii sunt restante inca din campionatul trecut ???

    Răspunde

Lasă un comentariu