Mierea, gemurile și laptele, în atenția autorităților. Ce modificări vor apărea la comercializare - 14 minute în urmă
Hartă tipărită pentru circuitul cultural cu cele 40 de picturi ale artiștilor din Școala Băimăreană de Pictură, care au fost amplasate în municipiu - 17 minute în urmă
Pașapoartele simple temporare vor dispărea, potrivit unui proiect de lege - 34 minute în urmă
Azi începe Săptămâna Luminată - 51 minute în urmă
Sunteți invitați la hramul Mănăstirii Habra din Groși - 53 minute în urmă
Biserica, monument istoric din Berchez - 1 oră în urmă
Artista Cristiana Adina Uglea, noua speranță a folclorului din comuna Rozavlea - 2 ore în urmă
Nu s-au abținut de sărbători. Doi tineri, surprinși conducând, deși aveau permisul suspendat - 3 ore în urmă
Lucian Blaga își încheia socotelile cu viața, într-o zi de 6 mai - 3 ore în urmă
Alți doi cetățeni ucraineni, rătăciți în Munții Maramureșului - 3 ore în urmă
Oul de flori, înalt de doi metri, o premieră națională la care au contribuit doi maramureșeni (VIDEO)
În weekendul cu Duminica Floriilor, la Timișoara a fost organizat Festivalul Florilor. Vreo 20 de master-chefi au venit cu ideea de a realiza un ou uriaș care să prefațeze sărbătorile de Paști. Un ou înalt de 2 m făcut – cum altfel? – din petale de flori. Dar nu orice fel de petale.
Detalii ne-a oferit Vasile Hotca, maramureșeanul care a făcut parte din echipa de realizatori. ”Am pornit de la un ovoid confecționat din polistiren – din câte am reținut, baza a fost relizată de un arhitect din Groșii Băii, stabilit în Timișoara – pe care să plasăm florile. Pentru ca ele să reziste am optat pentru flori realizate din felii subțiri de ridiche neagră. Zeci de kilograme au fost feliate, din ele realizând flori după inspirația fiecăruia. Le-am colorat doar cu coloranți naturali (sucuri din fructe și legume), după care au fost fixate cu scobitori pe oul de polistiren. A fost ceva de muncă, dar a meritat, oul plasat în Piața Victoriei din Timișoara fiind admirat de toată lumea. Plus că reprezintă o premieră la nivel național” – a precizat chef-ul maramureșean, care a dormit puțin și a lucrat mult la acest record, alături de alți 20 de colegi din toată țară.
De la Timișoara, Vasile Hotca a revenit acasă și a lucrat de zor la cei 200 de cozonaci ce au fost dăruiți persoanelor vârstnice în joia mare. ” Nu i-am făcut singur, aici, La Brutăria Pâinea Vieții” din Recea, am avut ajutoare de nădejde” – a precizat Hotca despre cozonacii împărțiți prin intermediul Bisericii ”Sf. Ioan Mărturisitorul” din Baia Mare.