Share
Minaur pierde un meci pe care l-a avut în mână până aproape de final

Minaur pierde un meci pe care l-a avut în mână până aproape de final

Judecând după poziția din clasament a echipelor (locul 9 versus locul 3), adversara de miercuri a handbaliștilor băimăreni pornea ca favorită. Nu și la casele de pariuri, și mai ales după scorul la pauză, net favorabil gazdelor.

CS Minaur Baia Mare – AHC Dunărea Călărași: 31-32 (17-13)

Minaur a început primul meci al anului din Liga Zimbrilor cu o bancă extrem de scurtă. La absențele deja cunoscute ale lui Makaria și Markelau s-au adăugat și cele ale lui Marta (cu probleme medicale la spate), precum și Cristescu, învins de un virus cu puțin timp înainte de meci. Nici Haiduc nu a fost în apele lui din aceași cauză, motiv pentru care nu am avut deloc extremă dreaptă de meserie, rolul fiind preluat de Mureșan. Un al doilea handicap major a fost delegarea experimentatului cuplu constănțean Georgescu/Moldoveanu, cel care ne-a mai făcut zile negre pe teren propriu, ultima dată într-un meci cu Steaua. În ciuda problemelor de lot și a câtorva decizii, de fiecare dată la limita interpretării regulamentului, Minaur a făcut o primă repriză excelentă, e drept cu unele fluctuații de formă. Echipa lui Raul Fotonea a condus o bună bucată de timp chiar și cu 5 goluri (10-5, min. 18, 13-8, min. 22), intrând la pauză cu 4 goluri avans.

În minutul 38 din repriza secundă apărarea băimărenilor rămâne fără un om de bază, după ce Robert Nagy primește cartonaș roșu, după cea de a treia eliminare de 2 minute. În plus, antrenorul oaspeților face o mișcare defensivă ce ne pune în mare dificultate, ținând om la om pe Alex Csepreghi și pe alocuri chiar și pe Căbuț, piese de bază în angrenajul de atac. Din păcate nu găsim soluția de a ajunge la poartă, atacăm nepregătit sau dăm pase la intercepție și oaspeții egalează pentru prima dată în meci în minutul 45 (22-22). Se merge cap la cap ca până la 27-27 (min. 54), când oaspeții reușesc să preia conducerea. Finalul e din nou pe muchie de cuțit. La 30-30 (min. 57) Csepreghi aruncă slab și dunărenii preiau conducerea de la 7 metri prin internaționalul Gabriel Bujor. Yuriy Pop egalează, însă ne apărăm slab și Vartic duce scorul la 31-32. Cu un minut înainte de final Popescu ratează de la 7 metri. Călărași-ul duce atacul până la limita pasivului și ratează. Mai sunt 7 secunde. Csepreghi pleacă lansat pe faza a doua, însă Georgescu oprește atacul pretextând o problemă tehnică la tabelă și dând șansa oaspeților să se replieze pe apărare. Nu reușim să mai fructificăm și Dunărea Călărași adună în total 6 puncte din confruntările cu Minaur în Liga Zimbrilor.

Ne-am bătut din nou singuri, chiar dacă am putea spune că au fost circumstanțe atenuante. Doar ei, acolo în vestiar știu ce s-a întâmplat cu adevărat, însă nu putem să nu spunem că e impardonabil să pierzi un meci pe care l-ai avut din nou la îndemână 40-45 de minute. A câta oară?

Urmează o deplasare grea și lungă, cu meci sâmbătă în capitală, împotriva Stelei, și apoi marți la Constanța.

CS Minaur Baia Mare – Portari – Țenghea, Apostu – Jucători – Căbuț 6 goluri, Ștefan 5, Csepreghi 5, Brajovics 4, Popescu 3 (toate din 7m), Nagy 2, Vujadinovic 2, Mureșan 2, Botea 1, Yuriy Pop 1, Haiduc, Szabo, Oargă. Antrenori Raul Fotonea și Alexandru Sabău.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu