Share
Cupa României. ACS Recea elimină Minerul Baia Mare, cu gol marcat în ultimul minut

Cupa României. ACS Recea elimină Minerul Baia Mare, cu gol marcat în ultimul minut

Vreme superbă pentru fotbal și mulți spectatori, marți după-amiază, pe stadionul „Viorel Mateianu” la partida dintre Minerul Baia Mare și ACS Fotbal Comuna Recea. contând pentru faza a 3-a a Cupei României.

ACS Fotbal Comuna Recea – Minerul Baia Mare: 1-0 (0-0)

Așa cum era de așteptat, ACS Fotbal Comuna Recea a dominat încă de la început partida, în prima repriză având 8 ocazii de poartă, din care 3 au fost situații clare de gol. Minerul a avut prima ocazie în minutul 8, prin fundașul David Simion, care a urcat pe dreapta la o acțiune colectivă și a șutat puțin pe lângă poartă din colțul careului mic. În minutul 12, Romario Rus trece prin dribling de Lihet în careu, se „bâlbâie” singur în fața porții, iar Lihet revine și recuperează. Peste doar 2 minute Giurgiu șutează de la 25 de metri, Bota reține ușor. Prima mare ocazie de gol vine în minutul 17, când Viorel Chinde șutează nestingherit de la 10 metri perpendicular pe poartă, dar Danciu face parada meciului și respinge în lateral din plonjon. Peste 5 minute Duruș le dă emoții băimărenilor respingând în corner – dar foarte puțin pe lângă poartă – centrarea lui Ciocan. În minutul 29, Balmoș își încearcă norocul direct din corner, însă Bota e pe fază și respinge. Vine apoi șutul în cros al aceluiași Ciocan, care trece milimetric pe lângă bara din stânga lui Danciu. Iese din nou Duruș în evidență, respingând în corner o minge periculoasă. Recea continuă ofensiva și, în minutul 39, Paul Oșan reia periculos cu capul spre poartă, după un corner executat la colțul lung. Minutul 41 aduce două faze clare consecutive de gol. Simion David îi face cadou o minge în careu lui Vlad Asăujan care, rămas singur cu portarul, șutează de la 12 metri, puțin lateral dreapta, Danciu respingând din nou, de data aceasta în față la Andrei David. Acesta, talonat de Duruș, trimite razant pe lângă bară de la 6 metri. Ultima ocazie a reprizei le aparține tot celor de la Recea, prin același Asăujan, care trimite cu capul din 10 metri, puțin peste.

Superioritatea celor din Recea e la fel de clară și în repriza secundă, chiar dacă prima ocazie apare „doar” în minutul 53, când Lorand Lang trimite puțin peste o centrare din corner. După mult timp, băimărenii reușesc și ei o centrare bună de pe dreapta, însă Duruș luftează în fața porții. Tot băimărenii sunt cei care ajung în minutul 62 în fața careului, lateral stânga, de unde Feraru centrează pentru un șut defectuos al lui Giurgiu. Danciu devine omul meciului în minutul 65, când respinge printr-o frumoasă robinsonadă  șutul lui Ciocan, expediat de la 12 metri. Giurgiu își înceaacă șansa de la 18 metri, portarul Bota fiind aproape de a respinge în propria poartă. Băimărenii devin mai periculoși, Feraru și Giurgiu nereușind să ajungă în fața porții la o centrare foarte bună a lui David. Minutul 87 consemnează poate cea mai mare ocazie a băimărenilor. În încercarea de a intercepta o minge trimisă în careu, portarul Bota ies mult și riscant din careul mic. Denis Lihet e mai rapid, îi fură mingea și o trimite de pe linia de fund la Bococi, care nu reușește să profite de poarta goală, șutând slab în unul dintre fundașii centrali. Ocaziile se răzbună și, în minutul 90, Viorel Chinde înscrie din careul mic, cu poarta goală, după ce nou intratul Mărieș a răsturnat întreaga defensivă din flancul drept și a pasat nestingherit în fața porții. ACS Fotbal Comuna Recea câștigă meritat, un meci frumos, cu multe faze de poartă, în care a fost superioară în marea majoritate a timpului.

Minerul Baia Mare: Gabriel Danciu – Denis Lihet. Lorant Kiss, David Simion, Răzvan Lupu, Valer Giurgiu, Călin Borota (min 62, Raini Bandula), Ciprian Duruș, Tudor Balmoș (min. 70, Sandu Bococi), Sorin Șerban, Bogdan Boje (min. 46, Marius Feraru). Rezerve neutilizate: Alexandru Gudea, Bogdan Jeler, Darian Sabadâș, Răzvan Ardelean;  antrenor principal: Dorin Toma; antrenor secund: Vlad Ungureanu.

ACS Fotbal Comuna Recea: Alin Bota – Dacian Dunca, Milian Urs, Lorand Lang, Andrei David, Paul Oșan, Vlad Asăujan (min. 90+4 Alin Cuc), Sergiu Ciocan, Viorel Chinde, Romario Rus (min. 90+2 Bogdan Bușică), Daniel Mih (min. 85 Alexandru Mărieș). Rezerve neutilizate – Vasile Iura, Alexandru Mărieș, Ioan Opriș,  Ionuț Mureșan, Cătălin Jucan; antrenor principal: Romulus Buia; antrenor secund: Ovidiu Mic.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu