Maria-Adriana Demian a cucerit Trofeul Festivalului Național de Colinde Tradiționale și Cântece de Crăciun „Poveste de iarnă” - 3 ore în urmă
Cu colindul la Jandarmerie - 3 ore în urmă
Ultimul meci din acest an pentru CSM Sighet - 6 ore în urmă
Ministrul Sănătății, în vizită la spitalele din Baia Mare - 6 ore în urmă
Masa rotundă „Educație și Voluntariat” a reunit liceeni și tineri voluntari la Biblioteca Județeană - 6 ore în urmă
Galeria Premiilor „Alianța 2025” – Distincții pentru oficiali români - 7 ore în urmă
Atelier de creație pentru senioarele de la Centrul „Rivulus Pueris” din Baia Mare - 7 ore în urmă
„Crăciun în Satu’ de pe Deal” – tradiție și colind la Muzeul Satului din Baia Mare - 7 ore în urmă
15 decembrie 1989 – O prefață a Revoluției Române, sau chiar prima ei pagină? - 7 ore în urmă
Tradiție și continuitate: La Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 57-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 8 ore în urmă
Maramureșeni prezenți la ediția a X-a a Seminarului „Gastronomia-tradiție, inovație, identitate culturală” de la Sibiu
La Muzeul în aer liber ASTRA din Dumbrava Sibiului a avut loc, în perioada 16-18 iulie, ediția a X-a a Seminarului „Gastronomia-tradiție, inovație, identitate culturală”.
S-au întrunit specialiști din întreaga țară, într-o incursiune captivantă în universul artei culinare, explorand rolul gastronomiei ca element definitoriu al patrimoniului cultural și ca spațiu al elementului cultural.
Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, manager prof. Lucian Iluț, au participat drd. Corina Isabella Csiszar și Florin Avram și au prezentat filmul documentar etnografic „Plăcinta creață din satul Boiu Mare”, realizat în anul 2025. La Boiu Mare, plăcinta creață înseamnă tradiție, deoarece rețeta și micile secrete ale preparării, se transmit din generație în generație.
Plăcintele crețe cu branză, reprezintă în Boiu Mare, zonă ce avea ca îndeletnicire de bază creșterea animalelor și agricultura, o hrană ritualică a sărbătorilor de peste an, un aliment care combină simbolul graului, cu cel al laptelui, transmit cei de la Centru.
„Le mulțumim din suflet organizatorilor pentru invitație și pentru minunata primire! Ne-am simțit onorați să participăm la un eveniment de o asemenea ținută! Ne simțim binecuvantați de a avea o asemenea meserie! Mulțumim, Muzeul Astra Sibiu, „inima Romaniei!”, scrie Corina Isabella Csiszar.
Foto: Florin Avram și Muzeul Astra

















