Start oficial pentru PROALL, un proiect transfrontalier România–Ucraina pentru intervenții la incendii - 21 minute în urmă
Este posibil astăzi Umanismul? (foileton 2) - 2 ore în urmă
Campania Națională de Colectă de Crăciun: Băimărenii sunt invitați să doneze alimente pentru cei aflați în nevoie - 2 ore în urmă
20 de ani de American Spaces la American Corner Baia Mare - 2 ore în urmă
Reamenajarea spațiului de studiu al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare - 2 ore în urmă
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează concurs pentru funcția de manager - 2 ore în urmă
Știința Explorări joacă două meciuri în trei zile cu CSM București pe teren propriu - 3 ore în urmă
Peste 50 de clădiri și terenuri degradate din Baia Mare intră pe lista cu impozitare specială - 3 ore în urmă
Noul showroom Toyota Baia Mare și-a deschis porțile - 3 ore în urmă
„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 4 ore în urmă
Bucătarii sunt sărbătoriți în ziua de 20 octombrie
An de an, în data de 20 octombrie, este sărbătorită Ziua internaţională a bucătarului. Aceasta reprezintă și una dintre cele mai bune oportunităţi de a afla cum se desfăşoară munca într-un restaurant. ChefsDay a fost creată în 2004 de bucătar dr. Bill Gallagher (1948-2016). La acea vreme era preşedintele WorldChefs, o reţea alcătuită din peste o sută de asociaţii de bucătari, creată cu scopul aducerii educaţiei, concurenţei, networking-ului şi sustenabilităţii în domeniul gastronomic, potrivit daysoftheyear.com. Bazele WorldChefs au fost puse în 1920, când o federaţie de bucătari elveţieni a introdus ideea unei asociaţii internaţionale de bucătari şi astfel, în 1928, WorldChefs a fost înfiinţată la Sorbona, în Paris.
Scopul acestei zile este de a educa copiii din întreaga lume, cu privire la importanţa alimentaţiei sănătoase, promovarea carierei bucătarilor şi ajutorarea şi schimbarea comunităţilor locale. Este o ocazia de a intra în legătură cu bucătarii din restaurantul preferat şi de a-i învăţa pe copii cum să gătească şi, poate, pentru a-i inspira să îmbrăţişeze această meserie.
Lăcrimioara ZOTA 















