O carte nouă și doi maramureșeni de excepție: Valer Blidar și Nicolae Bud, modele ale viziunii și profesionalismului românesc - 47 minute în urmă
Atmosferă de sărbătoare în Nistru - 1 oră în urmă
MAE: Atenționare de călătorie în Belgia. Posibile perturbări în transporturi - 2 ore în urmă
Bărbat căutat pentru distrugere, prins de jandarmi în albia Săsarului - 3 ore în urmă
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad - 4 ore în urmă
Pregătiri pentru Cupa Minerul – luni se trag la sorți grupele - 5 ore în urmă
Concertul de colinde „Colindăm Pruncului Preasfânt” a avut loc la biserica Parohiei Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Satu Mare - 5 ore în urmă
Concert inedit de muzică pop-clasic la Centrul de Tineret ZborHub din Baia Mare - 5 ore în urmă
Școala Gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare a găzduit Târgul de Crăciun „Povești lângă bradul de Crăciun”- ediția a III-a - 7 ore în urmă
Băimăreanca Lotti Dărăbuș a reprezentat România la Festivalul Internațional „Riga Symphony” desfășurat în Letonia - 8 ore în urmă
Nuca, alimentul nutritiv al toamnei
Toamna ne răsfață din plin cu fructe și legume din abundență, oferindu-ne vitaminele de care organismele noastre au atâta nevoie. Nucile sunt cunoscute pentru grăsimile lor sănătoase, dar au o mulțime de alte beneficii pentru sănătate. Ele sunt considerate un superaliment datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, incluzând susținerea sănătății inimii, îmbunătățirea funcției cerebrale și sprijinirea unui sistem imunitar puternic. Sunt o sursă bună de acizi grași omega-3 și fibre, fiind fructe deosebit de calorice. Ele sunt bogate în potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine, săruri minerale, diferite uleiuri volatile, materii grase şi celuloză. Toate acestea fac din nuci un complement nutritiv de calitate, chiar în cazul în care sunt consumate în cantităţi mici (25-50 g/zi).
Nucile sunt un deliciu, atât ca gustare rapidă, cât și în prăjituri. Având textura crocantă și un gust delicios, acesta e motivul pentru care poate fi inclusă în aproape orice rețetă: prăjituri, biscuiți, cereale, batoane energizante, pâini, salate, unturi și multe altele. Dă savoare umpluturii de cozonac, îmbunătățește metabolismul și reduce colesterolul din corp. Atunci când sunt consumate în cantități potrivite, nucile contribuie la scăderea în greutate. Nucile au și proprietăți anti-inflamatorii, ajută intelectul (sunt simbolul inteligenței), îmbunătățesc fertilitatea masculină și sănătatea oaselor. Aportul mare de vitamine B e extrem de benefic femeilor însărcinate în creșterea armonioasă a fătului.
Lăcrimioara ZOTA 
















