Maria-Adriana Demian a cucerit Trofeul Festivalului Național de Colinde Tradiționale și Cântece de Crăciun „Poveste de iarnă” - 3 ore în urmă
Cu colindul la Jandarmerie - 3 ore în urmă
Ultimul meci din acest an pentru CSM Sighet - 6 ore în urmă
Ministrul Sănătății, în vizită la spitalele din Baia Mare - 6 ore în urmă
Masa rotundă „Educație și Voluntariat” a reunit liceeni și tineri voluntari la Biblioteca Județeană - 6 ore în urmă
Galeria Premiilor „Alianța 2025” – Distincții pentru oficiali români - 7 ore în urmă
Atelier de creație pentru senioarele de la Centrul „Rivulus Pueris” din Baia Mare - 7 ore în urmă
„Crăciun în Satu’ de pe Deal” – tradiție și colind la Muzeul Satului din Baia Mare - 7 ore în urmă
15 decembrie 1989 – O prefață a Revoluției Române, sau chiar prima ei pagină? - 7 ore în urmă
Tradiție și continuitate: La Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 57-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 8 ore în urmă
De ziua internațională a cafelei, Alex Pop din Borșa ne spune cum se obține o cafea de calitate
La data de 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internațională a Cafelei. Pe lângă promovarea cafelei ca băutură, această zi mai are și scopul de a promova comerțul echitabil de cafea și de a ajuta la conștientizarea dificultăților producătorilor de cafea.
Organizația Internațională de Cafea este principala instituție responsabilă cu asigurarea cooperării dintre guvernele importatoare și exportatoare de cafea. Misiunea OIC este de a întări sectorul global de cafea și de a promova expansiunea sa într-o manieră sustenabilă.
Cu acest prilej, va prezentam pe scurt povestea unui maramureșean, care a reușit să facă din cafea o afacere de succes. Alex Pop este administratorul Calypso Caffe din oraşul Borşa unde lucrează alături de familia lui. Acordă o atenție deosebită detaliilor, iar asta se simte.
„Întotdeauna am acordat cea mai mare atenție selecției materiei prime, fiind conștienți de faptul că aceasta reprezintă punctul de plecare pentru obținerea unor amestecuri cu un gust unic și inconfundabil.
Așadar, am ales cei mai buni furnizori și am început să preparăm cu rigurozitate și cu mult suflet cea mai gustoasă și aromată cafea, de care să nu te mai poți sătura vreodată.
În zilele noastre, oamenii au început să acorde o mai mare atenție modului în care sunt preparate alimentele și băuturile, preferându-le pe acelea realizate cu grijă deosebită la detalii, la selecția și prelucrarea fiecărui element component, rezultând astfel un produs final desăvârșit.”
Andreea Vârtaci
















