Share
O zi din viața de student în Baia Mare! Studenția – o etapă importantă în evoluția unei persoane

O zi din viața de student în Baia Mare! Studenția – o etapă importantă în evoluția unei persoane

Studenția este probabil cea mai frumoasă perioadă din viața unui om. Ai timp pentru distracții și experimentezi lucruri noi. Participi la cursuri și seminare, muncești ca să te poți întreține, riști să pleci departe de casă și începi să guști din stres cu fiecare sesiune ce trece. Pornești emoționat la drum, pregătit să scoți ce e mai bun din tine, să descoperi lucruri noi și să înfrunți fiecare obstacol ce îți va sta în cale. Cu toate acestea, există un sentiment și mai profund dincolo de toate și anume sentimentul că te poți dedica în întregime unui lucru care te interesează cu adevărat, te pregătești pentru viitorul tău și pentru a-ți întemeia o carieră. Faptul că îți faci amintiri noi și legi prietenii sunt doar un plus pentru ceea ce înseamnă viața de student. Uneori te simți epuizat și aștepti să se termine, deși ești convins că peste câțiva ani îți va fi dor de această perioadă. Studenția este o oportunitate de a păși pe drumuri necunoscute, dar atât de sigure pentru evoluția ta.

Pentru a afla cât mai multe puncte de vedere despre ceea ce înseamnă viața de student în Baia Mare, am luat legătura cu mai mulți studenți din cadrul celor trei facultăți (Facultatea de Științe, Facultatea de Litere și Facultatea de Inginerie) ale Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Am primit următoarele răspunsuri:

Maria D., studentă la Facultatea de Științe, specializarea Economia Firmei: „ Viața mea ca studentă la Facultatea de Științe din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, specializarea Economia Firmei, este una foarte palpitantă. În fiecare zi acumulez cunoștințe noi de la profesori foarte bine pregătiți, care, nu doar câ ne instruiesc pe plan profesional, ci ne și împărtășesc din experiențele lor personale care ne vor ajuta pe viitor în cariera pe care o vom alege. În ceea ce privește specializarea pentru care am optat, consider că am făcut cea mai bună alegere, dat fiind faptului că, după terminarea studiilor, voi avea mai multe oportunități în alegerea viitorului meu loc de muncă. A fi student înseamnă trecerea într-o nouă etapă a vieții, apariția unor noi responsabilități pe care fiecare dintre noi, studenții, le avem. Acum este momentul în care mă pot dedica în întregime lucrurilor care mă interesează cu adevărat!”.

 Roxana Ș., studentă la Facultatea de Științe, specializarea Management: „Când mă uit în urmă la cei aproape trei ani de când am început facultatea, nu îmi vine să cred cât de repede au trecut și cât de multe s-au schimbat. La început nu știam la ce să mă aștept, aveam puține emoții în legătură cu ceea ce va ruma și aveam o oarecare nesiguranță, fiind un mediu nou pentru mine. După trei ani, pot să zic că această facultate m-a schimbat mai mult decât mă așteptam. Asta s-a întâmplat atât datorită colegilor, cât și (în special) profesorilor care mi-au oferit toată încrederea și susținerea de fiecare dată când am avut nevoie și mă bucur că am putut lega cu aceștia relații atât de apropiate, unii dintre ei fiind un model pentru mine. Cu timpul am început să evoluez constant, iar prin învățare și implicare am ajuns să reprezint vocea colegilor și studenților din CUNBM, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Fiind la Facultatea de Științe, specializarea Management, în tot acest timp mi-am dezvoltat și îmbunătățit abilități precum: lucrul în echipă, public speaking, leadership și multe altele, abilități care consider că sunt importante în orice domeniu, cu atât mai mult în cel economic. În final, nu pot să nu amintesc de un loc care a avut un impact important în acești trei ani și anume Liga Studenților Pintea Viteazul, locul unde am întâlnit atât de mulți studenți de la aceeași universitate, cât și din toată țara. Este locul în care am legat atâtea amintiri de care o să îmi amintesc cu drag de fiecare dată și, cu siguranță, va ocupa un loc important în inima mea. Sfatul meu pentru toți cei care citesc acest mesaj este să nu renunțe niciodată, să lupte pentru visul lor, să creadă în ei și să fie siguri că potențialul lor este de multe ori mai mare decât ar crede. Nu în ultimul rând, să nu uite că orice e posibil”.

 Liana C., studentă la Facultatea de Litere, specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză-franceză): „Experiența de student la specializarea Limbi Moderne Aplicate este atât frumoasă, cât și prietenoasă. Frumoasă nu doar prin faptul că am avut ocazia să îmi descopăr anumite calități și pasiuni pe care nu știam că le am, ci și prin faptul că în fața noastră apar în fiecare zi profesori atât de bine pregătiți de la care avem de învățat foarte multe lucruri. Totodată, consider viața de student e prietenoasă la specializarea mea pentru că am ajuns să cunosc oameni frumoși, care au aceleași pasiuni ca și mine, cu care am reușit să leg prietenii frumoase. Pot spune că sunt mulțumită de decizia pe care am luat-o atunci când am ales această specializare”.

Eugen P., student la Facultatea de Litere, specializarea Comunicare și Relații Publice: „Pentru început aș vrea să spun că înainte de a mă înscrie la această facultate, o voi face în Baia Mare din motive financiare, opțiunea mea inițială fiind specializarea Administrație Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca. Până la urmă m-am gândit că este foarte util să învăț să comunic mai bine și să scap de emoțiile puternice pe care le aveam de fiecare dată când eram în fața cuiva, fie că era vorba despre o persoană sau un public, oricât de bine cunoșteam publicul sau persoana. Din acest punct de vedere, pot spune că am făcut alegerea bună. Legat de viața de student, din punctul meu de vedere a fost foarte relaxată la început, dar am devenit șef de grupă, fapt care m-a făcut din ce în ce mai stresat, mai ales că deja facultatea nu mai era singura mea activitate. Oricât de des și de radical mi s-au schimbat opiniile uneori, tot mă consider mândru că sunt student la specializarea Comunicare și Relații Publice, din domeniul Științele Comunicării a Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare al Universității Tehnice din Cluj-Napoca”.

Andreea H., studentă la Facultatea de Litere, specializarea Filosofie: „Perioada studenției e interesantă, mai ales dacă alegi o specializare care te atrage și ești sigur/ă că asta îți dorești. În cazul meu, decizia de a fi studentă la Filosofie a fost una spontană și îndoielnică, mai ales că această specializare nu a fost prima mea opțiune. În ciuda acestui fapt, cu trecerea timpului, am ajuns la concluzia că aceasta a fost alegerea potrivită pentru mine și nu regret că am pășit pe acest drum. Am avut dorințele de a acumula perspective noi și de a mă dezvolta pe plan intelectual, iar filosofia a reușit să îndeplinească aceste dorințe. Atâta timp cât pasiunea este prezentă în ceea ce faci, nu ai de ce să regreți”.

Anonim, student la Facultatea de Inginerie, specializarea Electromecanică: „Viața de student la specializarea Electromecanică este una bună deoarece îți asigură o carieră de bază pe viitor. Acest profil îți oferă posibilitatea de a studia mai multe domenii de lucru și îți pune imaginația la încercare. Sunt foarte mulțumit de alegerea pe care am făcut-o atunci când m-am înscris la această facultate, iar dacă ar mai fi să aleg încă o dată, tot aici aș ajunge”.

Carla Ilieș & Talida Medve 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu