Share
Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii oraș Cavnic! Este funcțională de acum!

Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii oraș Cavnic! Este funcțională de acum!

Info utile timp real: Rețeaua Meteo Maramureș se îmbogățește cu noua stație monitorizare permanentă a vremii oraș Cavnic! Este funcțională de acum!

În Maramureș în prezent sunt funcționale în total cinci stații meteorologice ale Administrației Naționale de Meteorologie, în Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și stația meteo Iezer.

Dar avem și stații meteorologice automate, de mici dimensiuni, care oferă informații meteorologice în timp real. În Maramureș există mai multe. Din rețeaua Meteo Maramureș (anterior, Meteo Sighetu Marmației) fac parte cele din Baia Mare, Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, Poienile Izei, Remeți, iar de astăzi, 4 noiembrie, este funcțională SuperSki Cavnic. Temporar una a funcționat la Nănești. Mai avem în teritoriu stații private în Baia Mare, Blidari, Șuior, Cicârlău, Ruscova și Vișeu de Sus, vizibile și ele prin rețeaua Wunderground.

Articolul de față vorbește despre rețeaua Meteo Maramureș. În prezent funcționează șase stații, în Baia Mare la Planetariul Baia Mare, altitudinea 215 metri, funcționa în Sighetu Marmației, altitudinea 267 metri, la Ocna Șugatag, Popasul din Deal, altitudinea 461 metri, din 9 octombrie, la Poienile Izei, Pensiunea Maria Bârlea, altitudinea 529 metri, din 20 octombrie, la Remeți, chiar la Primăria Remeți, altitudinea 236 metri, iar din 4 noiembrie, chiar la SuperSki Cavnic, altitudinea 955 metri. „Avem o veste foarte bună: ieri am reușit să punem în funcțiune ultima stație meteo automată din rețea. Este vorba despre Cavnic – SuperSki, la altitudinea de 955 m, stația din rețeaua noastră aflată la cea mai mare altitudine. Deja stația a măsurat unele dintre cele mai mici temperaturi din rețea și credem că instalarea acesteia, chiar la baza pârtiilor de ski SuperSki, va fi de un real folos iubitorilor sporturilor de iarnă și nu numai. Le mulțumim pe această cale celor de la SuperSki pentru găzduire și disponibilitate. Stația este disponibilă în rețeaua Weather Underground: https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ICAVNI1 și Weathercloud: https://app.weathercloud.net/d4270884180#current. Rețeaua Meteo Maramureș ajunge astfel la 6 stații meteo automate și proiectul trece în faza de colectare și publicare de date. Mai multe detalii despre ce-am realizat până acum și ce ne propunem pe viitor vă vom da într-o postarea ulterioară”, arată acum Sorin Hotea, reprezentantul Meteo Maramureș.

Datele meteo în timp real de la stațiile meteo automate din Maramureș, dar și arhivele cu datele istorice din momentul punerii în funcțiune a stațiilor în rețelele Weather Underground și Weathercloud:
Baia Mare – Planetariu (215 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBAIAM5
https://app.weathercloud.net/d5774571348
Sighetu Marmației (267 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ISIGHE1
https://app.weathercloud.net/d8738844013
Cavnic – SuperSki (955 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/ICAVNI1
https://app.weathercloud.net/d4270884180
Ocna Șugatag – Popasul din Deal (461 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IOCNAU1
https://app.weathercloud.net/d7265511716#profile
Remeți – primărie (236 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IREMEI2
https://app.weathercloud.net/d4181403533
Poienile Izei – Pensiunea Maria Bîrlea (529 m)
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IPOIEN2
Foarte important, nu uitați să schimbați din grade °F în grade °C! Detalii în clipul video: https://fb.watch/cX02y_mm_e/!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu