Share
Sfaturi pentru a călători în siguranță cu mașina pe timp de caniculă

Sfaturi pentru a călători în siguranță cu mașina pe timp de caniculă

Ținând cont de temperaturile ridicate prognozate pentru perioada următoare, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș transmite participanților la trafic câteva recomandări pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente negative.

  • Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește riscul ca pneul să explodeze.
  • Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună; în cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea instalației de aer condiționat.
  • Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să evite conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar 10.00-18.00.
  • În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.
  •  În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
  • Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare deplasările dimineață sau seara, când temperaturile sunt mai scăzute.
  • Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din acest în perioada de caniculă!

Polițiștii maramureșeni va urează călătorii în siguranță!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu